x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun REZULTAT FINAL / Oprescu-56,55%, Blaga-43,45%

REZULTAT FINAL / Oprescu-56,55%, Blaga-43,45%

de Veronica Micu    |    17 Iun 2008   •   00:00
REZULTAT FINAL / Oprescu-56,55%, Blaga-43,45%

12:50 • Potrivit centralizării finale a BEM, independentul Sorin Oprescu va fi noul primar general al Capitalei, acesta fiind ales de 315.981 de bucureşteni, în timp de contracandidatul său, democrat-liberalul Vasile Blaga, a adunat 242.760 dintre cele 558.741 de voturi valabil exprimate.

Potrivit centralizării finale a BEM, independentul Sorin Oprescu va fi noul primar general al Capitalei, acesta fiind ales de 315.981 de bucureşteni, în timp de contracandidatul său, democrat-liberalul Vasile Blaga, a adunat 242.760 dintre cele 558.741 de voturi valabil exprimate.


PRIMARUL BUCUREŞTIULUI. Oprescu urmează a fi declarat Primar General al municipiului Bucureşti, după ce a cîştigat turul doi al alegerilor locale, adunând 73.221 de voturi în plus faţă de contracandidatul său din PD-L. La scrutinul de duminică s-au prezentat la vot 31,49% dintre bucureştenii cu drept de vot. Preşedintele BEM, Ileana Dănăilă, a precizat că ultima contestaţie pe care biroul o mai avea de analizat luni pentru a putea finaliza centralizarea tuturor celor 1.181 de secţii de votare a fost respinsă. "Urmează să generăm şi să supunem spre semnare membrilor BEM procesele verbale centralizatoare, iar în cursul zilei de astăzi le vom trimite la BEC, urmează să transmitem Tribunalului Bucureşti cererea de validare a primarului general, să înaintăm către CGMB dosarul cu situaţia aferentă pentru a se constitui şi valida Consiliul Municipiului Bucureşti, după care, dacă nu mai intervine altceva, rămîne să procedăm la defiinţarea Biroului Electoral Municipal", a explicat Dănăilă atribuţiile pe care le mai are de îndeplinit Biroul. În ceea ce priveşte problema buletinelor pentru primar general care nu au fost tipărite, Dănăilă a spus că BEM a primit un răspuns de la Monitorul Oficial, în care se specifică faptul că buletinele nu au fost tipărite din cauza unor erori umane şi mecanice. "Noi ne-am adresat instituţiei prefectului, nu am primit încă un răspuns, în schimb, din cunoştinţele mele, Monitorul Oficial a fost sesizat de către instituţia prefectului, pentru că ieri am primit un răspuns de la Regia Autonomă Monitorul Oficial, care era o consecinţă a sesizării de la insitituţia prefectului şi în care ni s-a spus că lipsa buletinelor de vot ce trebuia să fie tipărite este datorată unor erori umane şi mecanice şi că ancheta pe care o desfăşoară această instituţie este în curs de desfăşurare iar rezultatele ne vor fi aduse la cunoştinţă imediat ce vor fi disponibile", a precizat judecătoarea Ileana Dănăilă.

×
Subiecte în articol: magazin