x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Robotul care se hrăneşte cu cadavre

Robotul care se hrăneşte cu cadavre

de Sînziana Stancu    |    16 Iul 2009   •   00:00

Ideea, care aparţine unei companii americane, ar putea fi o combinaţie între mecanica secolului al XIX-lea, tehnologia secolului al XXI-lea şi filmele horror din secolul al XX-lea.



Compania americană Robotic Technology Inc., care lucrează pentru Pentagon, va crea un robot cu autonomie energetică, pe care şi-o va asigura "mâncând" orice fel de material organic, de la iarbă şi lemn până la cadavrele a tot felul de vieţuitoare. Totodată, robotul ar putea folosi pentru funcţionarea "organismului" său şi surse convenţionale şi alternative de energie, cum ar fi carburanţii obişnuiţi, uleiul pentru gătit sau energia solară, informează Fox News.

Numit "EATR" (Robotul Tactic cu Autonomie Energetică), viitorul robot care va fi trimis pe câmpul de luptă îşi va găsi singur hrana energetică, pe care o va "procesa" în interiorul lui, într-o "cameră de combustie", pentru a-şi produce combustibilul de care are nevoie. Pentru armată, avantajul acestui robot este flexibilitatea lui deosebită la diferitele surse de combustibil, precum şi faptul că nu e nevoie să fie alimentat des, putând păstra energia pe care şi-o produce timp de luni şi chiar ani la rând. 

×
Subiecte în articol: lumea