x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Robotul "stomatolog"

Robotul "stomatolog"

de Raluca Grintescu    |    29 Noi 2007   •   00:00
Robotul "stomatolog"
Sursa foto: FRANCK ROBICHON/

Cu ocazia Tărgului expoziţional "International Robot Exhibition 2007" care are loc in Tokyo, Japonia, compania japoneză Kokoro, impreună cu Universitatea Nippon Dental, a venit cu o idee năstruşnică, şi anume crearea unui robot "stomatolog" care simulează greşelile diverselor terapii dentare.

Cu ocazia Tărgului expoziţional "International Robot Exhibition 2007" care are loc in Tokyo, Japonia, compania japoneză Kokoro, impreună cu Universitatea Nippon Dental, a venit cu o idee năstruşnică, şi anume crearea unui robot "stomatolog" care simulează greşelile diverselor terapii dentare. Denumit "Simroid", robotul reacţionează la tratamentele neadecvate pe care studenţii le aplică in timpul orelor de practică.

CONCERT - Amy Winehouse căntă in inchisoare

Noua stea a muzicii pop-jazz, Amy Winehouse, intenţionează să susţină un concert la Inchisoarea Pentonville din Londra, pentru a-şi bine dispune soţul aflat intr-una dintre celule. Căntăreaţa este foarte tristă de cănd soţul ei, Blake Fielder-Civil, a fost trimis la cunoscuta inchisoare din capitala britanică, unde işi aşteaptă sentinţa pentru tentativa de corupere a oamenilor legii, intr-un proces in care fusese implicat in urma unei altercaţii cu patronul unui bar.

EXPERIENŢĂ - A supravieţuit măncănd doar mere

Un fermier lituanian şi-a promis să nu mai treacă niciodată graniţele ţării natale, după o experienţă dezastruoasă avută in timpul unei călătorii prin Germania. Saulius Marcinkevicius (41 de ani) s-a intors pe jos acasă, după ce s-a rătăcit intr-un oraş german. El călătorea impreună cu alţi conaţionali spre un tărg agricol găzduit de Hanover - prima sa ieşire in străinătate - , dar după o oprire a autocarului, s-a trezit lăsat singur in oraşul Leipzig. Timp de nouă zile, nefericitul lituanian a străbătut aproximativ 200 de kilometri, in direcţia Poloniei, supravieţuind cu merele culese din copacii de pe drum şi cu apă băută din lacuri. In urma acestei experienţe, fermierul a slăbit cinci kilograme.

ANGLIA - Căine innebunit după chiloţi

Un căine cu o poftă nesăbuită pentru chiloţi a ajuns pe masa de operaţie a veterinarului, unde a trebuit să-i fie scoasă din stomac ultima "delicatesă" inghiţită. Taffy, un springer spaniel de 18 luni care trăieşte alături de stăpănii săi, Eubie şi Sharon Saayman, in Staffordshire (Anglia), a fost supus unei operaţii de două ore, in urma căreia i-a fost scoasă din burtă cea de-a 40-a pereche de chiloţi inghiţită pănă in prezent. Stăpănii săi au povestit că acesta a mai măncat pănă acum şi aproximativ 300 de perechi de şosete, 15 perechi de pantofi şi un breloc.

SINGAPORE - Cameră de hotel de 20.000 de dolari

Un pasionat al sporturilor cu motor a plătit 20.000 de dolari pentru inchirierea unei camere de hotel din Singapore, cu vedere la circuitul de Formula 1. Suma a fost plătită in cadrul unei licitaţii in scopuri caritabile, căştigătorul, o persoană care a dorit să-şi păstreze anonimatul, urmănd să stea la Hotelul Pan Pacific in perioada 26-28 septembrie 2008, cănd vor avea loc calificările şi cursa. In luna mai a acestui an, autorităţile din Singapore au fost anunţate că vor găzdui o cursă din calendarul competiţional pe 2008.

×
Subiecte în articol: magazin