x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Roger Moore a primit o stea pe Walk of Fame

Roger Moore a primit o stea pe Walk of Fame

de Jurnalul National    |    13 Oct 2007   •   00:00

Actorul britanic Roger Moore, celebru mai ales pentru interpretarea agentului secret James Bond in şapte filme, a primit, joi, o stea pe Walk of Fame, la Hollywood

Actorul britanic Roger Moore, celebru mai ales pentru interpretarea agentului secret James Bond in şapte filme, a primit, joi, o stea pe Walk of Fame, la Hollywood, cu doar trei zile inainte de a implini 80 de ani, informează AFP, citat de Mediafax.

Steaua lui Roger Moore, care asigură "imortalitatea" acestuia la Hollywood, este cea de-a 2.350-a de pe "bulevardul gloriei" şi a fost aşezată chiar la numărul 7.007.

Ceremonia a fost oficiată de primarul onorific al Hollywoodului, Johnny Grant, in faţa a aproximativ o sută de admiratori.

Născut la 14 octombrie 1927 in sudul Londrei, Moore şi-a inceput cariera artistică in teatru, la mijlocul anilor '40. In 1953, actorul va pleca in Statele Unite pentru a-şi incerca norocul. Rolul din celebrul serial "Ivanhoe" l-a făcut cunoscut in Statele Unite, dar Moore a devenit vedetă internaţională in rolul detectivului Simon Templar, in "Sfăntul" (1962-1969).

După succesul serialului "Danny şi Brett - operaţiunea Monte Carlo" (1972-1973), unde a apărut alături de Tony Curtis, Moore a jucat in primul film "James Bond", "Pe cine nu laşi să moară" in 1973, ca succesor al lui Sean Connery.

Moore a imbrăcat pentru ultima dată smochingul lui James Bond in "Perspectiva unei crime" (1985) şi apoi s-a indreptat spre activităţile umanitare devenind ambasador al Fondului Naţiunilor Unite pentru copii (UNICEF), in 1991.

In iunie 2003, Roger Moore a fost innobilat de regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

×
Subiecte în articol: magazin moore roger moore