x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Roma, oraşul cu cei mai mulţi hoţi de buzunare, după Barcelona

Roma, oraşul cu cei mai mulţi hoţi de buzunare, după Barcelona

16 Sep 2010   •   00:00

Cel mai cunoscut site de călătorii din lume, "TripAdvisor" a realizat un clasament al oraşelor cu cei mai mulţi hoţi de buzunare, în care Roma a fost depăşită doar de Barcelona, informează cotidianul Corriere della Sera, citat de Agerpres.



Clasamentul a fost alcătuit pe baza recenziilor scrise de turişti pe forumul site-ului în ultimele 12 luni. Administratorii celebrului site au asociat diferite oraşe ale lumii cu cuvântul "hoţ" şi au numărat de câte ori apărea în dreptul fiecărui oraş. Oraşele clasate pe primele 10 locuri se află în Europa. Pentru cel de-al doilea an consecutiv, Barcelona este în fruntea topului, fiind cunoscută ca oraşul cu cei mai mulţi hoţi de buzunare.

Spre nemulţumirea primarului Romei, "Cetatea Eternă" se situează pe locul al doilea, la fel ca în 2009. Zonele periculoase rămân cele din preajma punctelor de atracţie turistică, cum sunt Pantheonul şi Fontana di Trevi. Anul trecut, administraţia Romei a contestat clasamentul motivând că furturile au scăzut cu 17%.

Adevărata surpriză a clasamentului este intrarea Londrei în top 10, pe ultimul loc. Capitala Marii Britanii a luat locul Florenţei, despre care turiştii spun, în sfârşit, că "se pot bucura în linişte de frumuseţile ei".

×
Subiecte în articol: lumea