x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Roman Polanski, invitat insistent de procuratură să se prezinte la tribunalul din Los Angeles

Roman Polanski, invitat insistent de procuratură să se prezinte la tribunalul din Los Angeles

16 Ian 2010   •   00:00

Parchetul din Los Angeles a cerut vineri justiţiei să respingă cererea avocaţilor americani ai lui Roman Polanski de a-l condamna în contumacie pe cineastul franco-polonez pentru că a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră în 1977, informează AFP.



În documentele prezentate în Curtea Superioară din Los Angeles, procurorul districtual adjunct David Walgren a declarat că opoziţia persistentă a lui Polanski - aflat în prezent în domiciliu supravegheat în Elveţia - de a reveni în SUA pentru a-şi rezolva problemele cu justiţia este "absolut inadmisibilă". "Dl Polanski are obligaţia să se predea justiţiei, este un fugar", a adăugat procurorul în cererea formulată pe lângă judecătorul Peter Espinoza.

Judecătorul îşi va anunţa decizia la termenul de 22 ianuarie. Dacă va da curs cererii prezentate de avocaţii cineastului, acesta va putea fi judecat în lipsă.

Roman Polanski /76 ani. a fost arestat în 26 septembrie în Elveţia, pe baza unui mandat de reţinere american. După o încarcerare de două luni, el a fost consemnat în vila sa din Gstaad, în aşteptarea unei eventuale extrădări. Realizatorul "Pianistului" a fugit din SUA în 1978, înainte de pronunţarea sentinţei, pentru relaţii sexuale ilegale cu o minoră de 13 ani. El nu s-a mai întors niciodată în SUA.

×
Subiecte în articol: magazin