x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Ron Asheton, chitaristul trupei The Stooges, a murit

Ron Asheton, chitaristul trupei The Stooges, a murit

07 Ian 2009   •   00:00
Ron Asheton, chitaristul trupei The Stooges, a murit

Chitaristul legendarei trupe rock The Stooges, care îl acompaniază pe scenă pe Iggy Pop, a fost găsit mort, ieri, în reşedinţa sa din Michigan (Statele Unite), potrivit informaţiilor transmise de autorităţi, citate de AFP.



Ron Asheton, în vârstă de 60 de ani, a fost găsit de un prieten care a venit să îl viziteze, acesta fiind neliniştit de faptul că artistul nu mai răspundea la telefon de câteva zile. Decesul a avut loc în urmă cu câteva zile, iar "posibilitatea unei crime pare să fie exclusă", a indicat Angela Abrams, de la poliţia din oraşul Ann Arbor. "Sunt încă sub şoc. Era cel mai bun prieten al meu", a declarat Iggy Pop într-un comunicat difuzat pe internet. Iggy Pop şi membrii trupei The Stooges - printre care se află şi Scott, fratele lui Ron - îşi amintesc de el ca de un prieten, un frate şi un muzician "de neînlocuit", se precizează în acest comunicat.
Ron Asheton figurează pe a 29-a poziţie în clasamentul celor mai buni 100 de chitarişti din toate timpurile alcătuit de revista Rolling Stone şi este considerat "autorul unora dintre cele mai memorabile pasaje rock interpretate la chitară", printre care se numără piesele "No Fun", "I Wanna Be Your Dog" şi "TV Eye". Din 2004, Iggy Pop, alături de Ron Asheton (chitară), Scott Asheton (tobe), Mike Watt (bass) şi Steve MacKay (saxofon) au început să concerteze împreună sub numele - Iggy and The Stooges, trupa fiind cap de afiş la festivaluri precum Sziget, Lowlands sau Glastonbury. Ron Asheton ar fi urmat să urce, alături de colegii săi de la Iggy and the Stooges, pe scena celei de-a treia ediţii a festivalului B'estfest, care se va desfăşura pe 2, 3, 4 şi 5 iulie, în parcarea complexului Romexpo din Capitală.

×
Subiecte în articol: lumea asheton ron asheton