x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Rugăciuni pentru scăderea preţului benzinei în SUA

Rugăciuni pentru scăderea preţului benzinei în SUA

06 Mai 2008   •   00:00

În condiţiile creşterii continue a preţului la carburanţi şi-a făcut apariţia în SUA o nouă mişcare religioasă ai cărei membri se roagă Atotputernicului pentru scăderea preţurilor la benzină, notează revista germană Spiegel.



În condiţiile creşterii continue a preţului la carburanţi şi-a făcut apariţia în SUA o nouă mişcare religioasă ai cărei membri se roagă Atotputernicului pentru scăderea preţurilor la benzină, notează revista germană Spiegel.

Membrii mişcării, denumită "Prayer at the Pump” (rugăciune la pompa de benzină), se întâlnesc la benzinării şi se roagă în grup lui Dumnezeu pentru preţuri scăzute la benzină. Prin rugăciunile lor, ei intenţionează să provoace o scădere a preţului benzinei la pompe. "Dumnezeule atotputernic, binecuvântează-ne şi dă-ne putere să micşorăm aceste preţuri mari”, se roagă cu ardoare şeful grupării, pensionarul Rocky Twyman, la o benzinărie din capitala Washington. Printre însoţitorii săi se numără o fostă regină a frumuseţii, proprietarul unei mici firme de construcţii şi doi voluntari de la o masă a săracilor, rugăciunea încheindu-se cu un Amin colectiv, spus cu putere.

La sfârşit de săptămână, lui Twyman a reuşit performanţa să aducă la rugăciune, la o staţie de benzină, circa 200 de persoane, preţul pentru un galon (3,79 litri) crescând acolo la patru dolari, un preţ şocant pentru americanul normal. Inclusiv în Washington preţul benzinei a crescut în decurs de o săptămână cu nouă cenţi, ceea ce a determinat-o pe Marcia Frazer-Foster, voluntar la o masă a săracilor, să se alăture mişcării. Ea se ruga repetând cuvintele lui Twyman: "Iar preţurile vor cădea precum zidurile Ierihonului au căzut în Biblie”.

Twyman afirma că rugăciunea reprezintă răspunsul la orice problemă în viaţă şi că ei se roagă ca Dumnezeu să intervină în viaţa acelor oameni lacomi şi egoişti care fac să crească preţurile aşa de tare. Ulterior intră în scenă fosta regină a frumuseţii, care intonează cântecul "We shall overcome”. Textul a fost puţin schimbat de grupul lui Twyman, acesta sunând acum: "Vom avea benzină mai ieftină”.
  • Rompres

×
Subiecte în articol: magazin