x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Rugby la Cheile Turzii

Rugby la Cheile Turzii

de Andy Stanescu    |    10 Iul 2007   •   00:00
Rugby la Cheile Turzii

Stanci inalte şi abrupte, creste ascutite, turnuri de piatra, valcele pietroase, grohotisuri, la care se adauga cca 60 de pesteri, firide si arcade ce constituie deliciul speologilor, cam asta ofera amatorilor de turism montan rezervatia naturala Cheile Turzii. Zona protejata, in masura in care se poate vorbi despre asa ceva in spatiul carpato-danubiano-pontic, aflata la 6 km de municipiul Turda, Cheile Turzii se intind pe mai bine de 1.200 m, inaltimea peretilor (pana in 250 m) oferind privitorilor un peisaj de "o rara salbaticie", cum ar spune colegii de la publicatiile de profil.

La cativa kilometri de obiectivul turistic mai sus amintit, mai exact in comuna Mihai Viteazu, primaria localitatii impreuna cu Federatia Romana de Rugby si "Rugby Club Ariesul Cluj Mihai Viteazu", au organizat, pentru prima data in istoria post-decembrista a Romaniei, o tabara destinata copiilor si juniorilor practicanti ai sportului cu balonul oval. Si daca tot au oferit copiilor (majoritatea cu varste cuprinse intre 10 si 14 ani) posibilitatea de a evada timp de 30 de zile din banalul cotidian, organizatorii au pus si de un turneu la care au participat, in afara gazdelor de la Ariesul, Rugby Club Brasov (ambele cu cate 2 grupe de copii: 10-12 ani si 12-14 ani), Clubul Sportiv Scolar Gura Humorului (12-14 ani si juniori 4), R.C. Flamingo Bucuresti (10-12 ani) si R.C. Grivita Bucuresti (juniori 4). La inaugurarea taberei de corturi, tinerii rugbysti au avut parte si de un spectacol din care nu au lipsit deja consacratele majorete (deh! - moda, ce sa-i faci....), muzica si dansul.

Si pentru ca initiativa gazdelor s-a bucurat de un neasteptat succes, in urmatoarele saptamani si-au anuntat participarea si alte cluburi din tara precum Steaua, Dinamo, CSS Focsani, Rugby Club Pantelimon, CSS Timisoara, Gloria Arad, RC Faget, RC Horezu, RC Barlad, Universitatea Cluj, si -supriza!- CSS Dragomiresti, cu o grupa de fete.(17-18 ani). Prima etapa a turneului si-a desemnat invingatorii, Ariesul din localitate impunandu-se la grupa de varsta 10-12 ani (antrenori: Sorin Rus si Macra Marius) , in vreme ce brasovenii au castigat finala categoriei 12-14 ani (RC Brasov - antrenor Vasile Soporan). Premiantii primei saptamani au fost Arkosi Alpar (10-12 ani), Gabriel Ene (12-14 ani), Marian Lupu (juniori 4) si Ovidiu Caludiu Pasc, cel care a primit un premiu de incurajare din partea organizatorior.

Merita cuvenitele felicitari initatorii proiectului "Tabara Mihai Viteazu 2007", mai ales ca atentia de care s-a bucurat rugby-ul la nivel de copii si juniori in tara noastra a fost sublima, dar a lipsit cu desavarsire, vorba lui Nenea Iancu. Cel putin pana acum, motiv pentru care ne facem datoria si ii numim pe cei implicati, cu speranta ca nu va fi prima si ultima editie a turneului: George Straton, Florin Matei, Nicoleta Pintea, Albert Van Wepperen, Ioan Zeng, Costel Calugaru, Marcel Harlea, Dana Nicoara si Vasile Capata. Adevaratul premiant al competitiei este insa altul. Legitimat la RC Ariesul, taloneurul in varsta de 12 ani Stefan Silvasan a iesit invingator in lupta cu viata. Suferind de o malformatie congenitala, Stefan a fost operat imediat dupa ce a venit pe lume, medicii interzicandu-i orice efort, pana la varsta de 5 ani. Pasiunea pentru rugby, sprijinul familiei, dar si dorinta copilului de a duce o viata normala, au facut ca astazi Stefan Silvasan sa devina o tanara speranta a sportului cu balonul oval. Pentru a practica rugby-ul, voinicul din povestea noastra face zilnic naveta intre Campia Turzii si comuna Mihai Viteazu. Succes Stefan!

×
Subiecte în articol: magazin rugby