x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Rusia lansează o nouă rachetă intercontinentală

Rusia lansează o nouă rachetă intercontinentală

de Ovidiu Ciutescu    |    28 Noi 2008   •   00:00
Rusia lansează o nouă rachetă intercontinentală

Rusia va lansa la sfârşitul anului 2009 o rachetă intercontinentală de nouă generaţie, RS-24, a anunţat vineri şeful forţelor strategice ruse, generalul Nikolai Solovţov pentru  de RIA Novosti, citat de Agerpres. Rusia a efectuat miercuri un test cu acest tip de rachetă, lansarea având loc de pe cosmodromul militar de la Pleseţk, în nord-vestul Rusiei.



“Aşteptăm ca începând din 2009 forţele strategice ruse să fie dotate cu un nou complex echipat cu rachetă intercontinentală RS-24”, a afirmat generalul rus. Noul sistem va fi operaţional “la sfârşitul anului 2009 la baza Teikovo”, din regiunea Ivanovo, situată la 300 km nord-est de Moscova, a adăugat Nikolai Solovţov.

Noua rachetă intercontinentală cu focoase multiple a fost lansată pentru prima dată în mai 2007, dar nu este încă operaţională. Preşedintele rus de la acea vreme, Vladimir Putin, în prezent prim ministru, prezenta lansarea rachetei RS-24 ca un răspuns la scutul antirachetă american în Europa, pe care Moscova îl percepe ca o ameninţate la securitatea sa. Potrivit forţelor strategice, racheta urmează să înlocuiască rachetele RS-18 (SS-19) şi RS-20 (SS-18 Satan) de concepţie sovietică.

×
Subiecte în articol: lumea