x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Rusia / “Ruşine!” i s-a strigat lui Medvedev!

Rusia / “Ruşine!” i s-a strigat lui Medvedev!

de Ovidiu Ciutescu    |    12 Dec 2008   •   00:00

Un tânăr a încercat vineri să întrerupă discursul rostit de preşedintelui rus Dmitri Medvedev în cadrul unei conferinţe consacrate Zilei Constituţiei, strigând “Ruşine amendamentelor!” şi “Alegeri libere”.



Strigătele tânărului s-au auzit în plină intervenţie a preşedintelui, care sublinia “importanţa fundamentală” a adoptării acum 15 ani a Constituţiei Federaţiei Ruse. Când agenţii de pază ai preşedintelui au încercat să ia măsuri şi să-l scoată din sală pe tânărul respectiv, preşedintele Medvedev a intervenit şi i-a luat apărarea. “Lăsaţi-l să rămână. Constituţia a fost aprobată pentru ca fiecare să aibă dreptul să-şi exprime poziţia. Este şi aceasta o opinie şi ea trebuie respectată”, a declarat Dmitri Medvedev, în aplauzele celor prezenţi, potrivit newsru.com. Cu toate acestea, când Medvedev şi-a reluat discursul, agenţii l-au scos totuşi pe tânăr din sală, informează Agerpres.

Preşedintele Dmitri Medvedev a propus în primul său discurs despre starea naţiunii, din 5 noiembrie, o reformă constituţională care prevede prelungirea duratei mandatului prezidenţial de la 4 ani, cât este în prezent, la şase ani, şi a mandatului Dumei de Stat, camera inferioară a parlamentului federal rus, de la patru la cinci ani Amendamentele au fost rapid aprobate în luna noiembrie de cele două camere ale parlamentului federal rus, ceea ce a relansat speculaţiile asupra intenţiilor predecesorului său în funcţie, Vladimir Putin, devenit prim-ministru şi care se bucură în continuare de o mare popularitate în rândul ruşilor, de a reveni la Kremlin.

×
Subiecte în articol: lumea