x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Rusia se impune pe piaţa de arme din ţările arabe

Rusia se impune pe piaţa de arme din ţările arabe

de Ovidiu Ciutescu    |    23 Feb 2009   •   00:00

Rusia începe să cucerească noi pieţe de armament în ţări arabe, care anterior erau orientate către Occident, a declarat duminică Mihail Dmitriev, şeful Serviciului federal rus pentru cooperare tehnico-militară, arată rian.ru, citat de Agerpres.



''Rusia începe să intre pe noi pieţe de armament, unde prezenţa noastră era considerată mai înainte puţin probabilă. În special unele ţări din Golful Persic, inclusiv Qatarul şi Kuweitul, manifestă interes în ce priveşte dezvoltarea cooperării tehnico-militare'', a afirmat Dmitriev înainte de deschiderea, duminică, la Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite, a unei expoziţii internaţionale din domeniul apărării, Index-2009 (22-26 februarie). Vor fi expuse sisteme şi tehnologie militară rusă pe o suprafaţă de circa 546 de metri pătraţi, din care 84 de metri pătraţi vor fi folosiţi pentru prezentarea ultimelor noutăţi din domeniul armamentului rusesc. De asemenea, Rusia a semnat şi aplică la scară largă acorduri cu Algeria, şi-a intensificat cooperarea cu Libia şi Siria, a precizat Dmitriev. ''Acţionăm în direcţia stabilirii unor relaţii de parteneriat şi cooperare în cadrul unor contracte flexibile de politică generală de dezvoltare şi consolidare cu lumea arabă şi islamică'', a afirmat responsabilul rus.

Rusia a exportat armament şi echipamente militare în 2008 în valoare de 8 miliarde de dolari şi are în vedere o creştere a exporturilor sale de arme cu 6 %, pentru a ajunge la 8,5 miliarde de dolari în 2009. Cele mai populare tipuri de armament exportate de Rusia sunt avioanele de vânătoare Suhoi şi Mig, nave de război şi sisteme de apărare, elicoptere, tancuri de luptă, transportoare blindate şi vehicule de luptă pentru infanterie. Rusia exportă arme în peste 80 de ţări, dintre care cei mai importaţi cumpărători sunt China, India, Algeria, Venezuela, Iran, Malayezia şi Serbia.

×
Subiecte în articol: Rusia lumea