x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Sa ne simtim bine!

Sa ne simtim bine!

de Sebastian S. Eduard    |    03 Mar 2006   •   00:00
Sa ne simtim bine!
CARTE
Disciplina emotionala, puterea de a alege

Oricui i s-a intamplat sa se lase coplesit de manie, de furie, de gelozie sau de tristete, de o stare emotionala in care se nasc decizii si actiuni cu consecinte devastatoare. Uneori simtim cum ne ia valul, iar acesta poate fi un tsunami. Dupa ce a trecut, ne pare rau si suntem convinsi ca daca am fi fost mai calmi, mai linistiti, consecintele ar fi fost mai putin grave.

STRATEGII. Chiar daca alaturarea notiunilor "disciplina" si "emotie" vi se pare nefireasca, autorul acestei carti va propune sa incercati mai multe strategii prin care veti putea folosi energia emotiilor in beneficiul dvs. Tehnici de meditatie si de respiratie, un program de exercitii fizice, o alimentatie corecta, un stil de viata prin care cultivati optimismul si gandirea pozitiva sunt doar cateva dintre solutiile pe care vi le ofera disciplina emotionala. Absenta atat din programa scolara, cat si din educatia parinteasca, disciplina emotionala este o materie la care viata ne examineaza zilnic. Depinde de noi sa luam nota maxima.

SEMNALE EDITORIALE
Brighton Rock
EDITURA POLIROM. Romanul lui Graham Greene aduce in prim-plan violenta confruntarilor dintre doua bande rivale ale lumii interlope, in perioada premergatoare celui de-al doilea razboi mondial. Pinkie, seful uneia din bande, este un pusti de saptesprezece ani, total lipsit de compasiune si de sentimente umane si are pe constiinta moartea catorva tovarasi ai sai. Crescut in spiritul religiei catolice, baiatul e insa convins ca plata pentru faptele sale nu sta in puterea oamenilor.


Traieste noaptea
EDITURA RAO. "Noaptea este taramul pradarilor, in care fiecare vanator este la randul lui vanat". Cristopher Snow, eroul din volumul lui Dean Koontz, pe care rara boala genetica de piele de care suferea l-a obligat sa-si faca din noapte un aliat, descopera acest adevar tulburator, atunci cand copiii si animalele din Moonlight Bay incep sa dispara rand pe rand. Secretul se afla in Fort Wyvern, o baza militara abandonata, unde experimentele genetice scapate de sub control au transformat maimute, coioti, caini si pisici in creaturi inteligente, iar pe unii dintre locuitorii oraselului in creaturi subumane.


Zborul reginei
EDITURA CURTEA VECHE. Pornind de la o intriga clasica, Tomás Eloy Martínez construieste un irezistibil roman despre dorinta, putere si machism. Pe fundalul unei realitati politice dominate de coruptia la varf, neputinta legii si capriciile mai-marilor zilei tes incitant o pasionala poveste de dragoste intre atotputernicul director al unui ziar din Buenos Aires si protejata sa, Reina Remis, o tanara jurnalista talentata. Un periculos joc al obsesiilor in care se amesteca sexualitatea si dominatia dubleaza incursiunea in culisele politicii si ale lumii jurnalistice.


Nu ti-am promis niciodata o gradina de trandafiri
EDITURA TREI. Volumul lui Hannah Green incearca sa combine o profunda intelegere a oamenilor si un talent literar remarcabil. El promite deopotriva o provocare pentru cititorul care poate sa scruteze suferinta bolii mintale si sa o recunoasca drept ceea ce este, fara teama sau aversiune. Este un roman inteligent si miscator despre cei unu din zece oameni care trebuie sa lupte pentru a pastra contactul cu realitatea. Dar el ofera totodata speranta victimelor bolii mintale si face o pledoarie impresionanta pentru intelegere si compasiune fata de cel care sufera.


×