x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Saptamana nebuna

Saptamana nebuna

de Adriana V. Paduraru    |    02 Dec 2005   •   00:00
Saptamana nebuna
DIVERTISMENT
Dan Teodorescu anunta, Augustin Julea, Paul Trasca, Filip Stoler, Tudor Potra comenteaza

Saptamana trecuta am facut cunostinta cu baietii care analizeaza cu foarte mult umor evenimentele saptamanii: Augustin Julea, Paul Trasca, Filip Stoler, Tudor Potra si Dan Teodorescu. Am avut o singura problema: nu stiam cand vorbeau serios si cand glumeau. Sa va dau cateva exemple. Paul m-a invitat sa servesc ba cate-o aluna, ba cate-o prajiturica, ba cate un pateu. Cum abia ajunsesem, am zis ca mai astept putin, sa ma dezmortesc. "Haideti doamna, serviti. Sau poate doriti un telefon, un sezon la Azuga, un dracu’, un lacu’. Trebuie sa aveti nevoie de ceva, ca doar nu traiti numai cu aer", imi zice Augustin. Ii intreb de ce nu abordeaza subiecte fotbalistice. Imi raspund parca la unison. "Ah, nu. Fotbal este peste tot. In reviste, ziare, programe de stiri. De cine sa vorbim? De Gigi Becali? Da, vorbim de el, dar numai cand apare la paginile culturale." Mi-am spus atunci in gand ca e posibil ca emisiunea sa se numeasca "Saptamana nebuna" nu doar din cauza nebuniei evenimentelor, ci din cauza nebuniei (in sensul bun al cuvantului) celor cinci.

REZUMAT. Dar sa redevenim seriosi, zic. "Saptamana nebuna" este un comedy-show cu public in care se dezbat, intr-o nota comica si degajata, subiecte mai mult politice, dar si unele de "enterteiment" (cum ar zice Filip Stoler). De exemplu, in timpul show-ului la care am fost in culise s-a despicat in patru firul urmatoarelor povesti: "Boureanu, scula lui Basescu", "Premierul thailandez nu vorbeste cu presa din cauza planetei Mercur", "Tratat de saracie marca Iliescu" sau "Opt din zece subordonati mint", "O frantuzoaica a vrut sa deschida usa avionului in zbor pentru a fuma". Moderatorul este Dan Teodorescu, iar ceilalti isi expun propriile viziuni asupra materialului pe care Dan l-a prezentat.

LA FILMARI. Totul a decurs fara prea multe intreruperi. La ora 14:30 se fac ultimele pregatiri. "Atentie, liniste, aplauze!" Fiecare isi face meseria. Chiar si dirijorul "aplaudacilor". Din cate am vazut eu, insa, nu prea a avut mult de lucru. Comentariile spumoase ale participantilor la talk-show ii faceau sa rada si sa aplaude singuri, fara a fi nevoie de "indicatii pretioase". Doar la revenirile dupa pauzele publicitare mai au ceva de lucrat. Unele din cele mai savuroase momente au fost cele in care s-a comentat "cazul Boureanu" (sau scula lui Basescu in PNL). "Tariceanu ar trebui sa fie mai atent - zice Teodorescu - pentru ca Bourenii de azi , Vacaroii de maine." Nici influentele negative ale planetei Mercur n-au ramas fara ecou. "Verisoara mea nu a mai vorbit cu sotul ei din cauza lui Pluto, cainele care o muscase saptamana trecuta", isi aduce Julea aportul la comentariu.

SEDINTA DE SUMAR
Desi emisiunea dureaza o ora, se filmeaza dublu, iar la montaj se alege ce a fost mai bun. Dar pana a se ajunge aici, e mult de munca. Augustin Julea ne-a povestit cum decurge documentarea: "Citesc in fiecare zi ziarele si aleg informatiile care mi se par cele mai ofertante. Cu o zi inainte de filmari facem sedinta de sumar si iar mai sortam stirile. Apoi fiecare face comentariul sau in ceea ce priveste textul. Am evitat sa stim ce spune fiecare pentru ca altfel nu am mai fi spontani. De aceea nu exista repetitii inainte de a incepe sa filmam". Ideea a pornit de la un show asemanator din Germania. "Insa noi l-am adaptat, pentru ca nu poti cuprinde chiar toate domeniile. Luam una-doua stiri mai grele, una-doua mai cu caprioare, iepurasi si una-doua cu sex", a adaugat Julea.

×