x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Scandal - "Discriminare" la Dell

Scandal - "Discriminare" la Dell

30 Oct 2008   •   00:00

Producătorul de computere numărul doi în lume, Dell, este vizat de o plângere în nume colectiv în care i se reproşează practici discriminatorii faţă de femei şi angajaţi de peste 40 de ani, pentru care i se cer despăgubiri de 500 de milioane de dolari.



"Când Dell va publica statisticile şi documentaţiile sale despre plăţi, promovări şi concedieri, suntem încrezători că adevărul va ieşi la iveală şi că acuzaţiile de discriminare ale clientelor noastre vor fi justificate", a afirmat un avocat al reclamantelor, David Sanford.

Avocaţii subliniază că societatea Dell este condusă de un comitet executiv care numără 14 bărbaţi, iar 80% dintre cele mai importante posturi din societate sunt ocupate în proporţie de 80% de bărbaţi. Patru femei care au ocupat posturi importante în resurse umane de la Dell au iniţiat această plângere, pentru că li s-a refuzat promovarea şi au fost concediate, în numele a "mii de foşti şi actuali angajaţi ai Dell, femei şi persoane în vârstă, care au fost loviţi în mod disproporţionat de valul de concedieri din 2007 şi 2008 (8.000 de posturi suprimate)".

×
Subiecte în articol: lumea