x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Scandalul Samsarilor/ „Tata Jean” dă seama la DNA

Scandalul Samsarilor/ „Tata Jean” dă seama la DNA

de Ovidiu Ciutescu    |    11 Feb 2008   •   00:00
Scandalul Samsarilor/ „Tata Jean” dă seama la DNA

10:36 • Jean Pădureanu, preşedintele Gloriei Bistriţa, s-a prezentat luni la Direcţia Naţională Anticorpţie care face cercetări şi a pus deja sub acuzare mai multe persoane în dosarul unor transferuri înternaţionale din fotbal. Jean Pădureanu este considerat, în lumea fotbalului românesc, unul dintre „inventatorii Cooperativei” din primul eşalon.

Jean Pădureanu, preşedintele Gloriei Bistriţa, s-a prezentat luni la Direcţia Naţională Anticorpţie care face cercetări şi a pus deja sub acuzare mai multe persoane în dosarul unor transferuri înternaţionale din fotbal. Jean Pădureanu este considerat, în lumea fotbalului românesc, unul dintre „inventatorii Cooperativei” din primul eşalon.

ŢINTE. Cei vizaţi de ancheta DNA în dosarul transferurilor internaţionale din fotbal sunt impresarii Ioan Becali, Victor Becali şi Gheorghe Popescu, patronul clubului de fotbal Rapid Bucureşti - Gheorghe Copos, avocatul Sică Puşcoci, fostul director al clubului de fotbal Oţelul Galaţi - Mihai Stoica, preşedintele executiv al clubului de fotbal Dinamo - Cristian Borcea, fostul preşedinte al clubului de fotbal Dinamo - Mircea Stoenescu, preşedintele clubului de fotbal Gloria Bistriţa - Jean Pădureanu şi acţionarul la clubul de fotbal Dinamo - Gheorghe Neţoiu. În ultima lună, atât cei împotriva cărora s-a început urmărirea penală cât şi alţi foşti sau actuali preşedinţi de cluburi au fost audiaţi de procurorii anticorupţie.

ANCHETA. Procurorii au început urmărirea penală împotriva celor zece, în data de 10 ianuarie, în baza răspunsurilor primite în cadrul a 17 comisii rogatorii efectuate în mai multe state din Europa şi Asia (între care China, Coreea de Sud, Olanda, Spania, Italia) precum şi analizele efectuate de Oficiului Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor (ONPCSB) şi Garda Financiară. Din probele administrate în dosar a rezultat că persoanele mai sus menţionate, împreună sau în parte, prin tranzacţii ilegale şi folosire de interpuşi, au externalizat sume de peste 10 milioane de euro cuvenite cluburilor de fotbal pe care le reprezentau sau pentru care au efectuat activităţi de impresariat.

×
Subiecte în articol: magazin fotbal