x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Schilodit pe viaţă

Schilodit pe viaţă

de Horatiu Sima    |    08 Ian 2008   •   00:00
Schilodit pe viaţă

Nenorocirile produse de incompetenţa medicilor ne lasă mască
27 noiembrie 2004. In faza judeţeană a Cupei Romăniei la fotbal, Avăntul Sopot avea meci acasă cu Avăntul Işalniţa, in faza locală a judeţului Dolj. O contră la minge intre liberoul gazdelor, Costică Busduceanu, şi vărful echipei din Işalniţa l-a schilodit pe primul pentru restul vieţii



Nenorocirile produse de incompetenţa medicilor ne lasă mască
27 noiembrie 2004. In faza judeţeană a Cupei Romăniei la fotbal, Avăntul Sopot avea meci acasă cu Avăntul Işalniţa, in faza locală a judeţului Dolj. O contră la minge intre liberoul gazdelor, Costică Busduceanu, şi vărful echipei din Işalniţa l-a schilodit pe primul pentru restul vieţii


SUPERFICIALITATE. „După ce m-am degajat de jucătorul de la Işalniţa, am crezut că am genunchiul rupt, pentru că piciorul imi fugea pur şi simplu. In următoarele zece minute, pănă să ajung la spital, s-a umflat foarte tare şi simţeam că va plezni. Ajuns la Spitalul Municipal din Craiova, la urgenţă, mi-au facut o radiografie, mi-au spus că e rupt şi l-au pus in ghips, urma să stau aşa 45 de zile", işi aminteşte cu mare durere fotul fotbalist.


INCOMPETENŢĂ. Numai că, după cinci zile,in ciuda faptului că era sub supraveghere medicală, soţia lui Costică a observat că talpa era neagră in intregime. O ambulanţă l-a transportat din nou la spital. După inlăturarea ghipsului, medicii au observat că intreg muşchiul piciorului devenise de nerecunoscut şi necrozase. După o investigaţie amănunţită, s-a constat că nu suferise nicio ruptură, rotula fiind doar fisurată. In aceste condiţii, singura scăpare de o septocemie severă era să ii fie amputat piciorul drept. Cum fotbalistul amator a refuzat acest lucru, şeful clinicii de ortopedie, Dan Grecu, a acceptat să il opereze pentru a inlătura muşchiul putrezit.
Â

CHINUL. A urmat o altă intervenţie, tot sub bisturiul lui Grecu, pentru a curăţa locul de ţesut. Cele două intervenţii chirurgicale au fost făcute pe 4 şi 14 decembrie. „Mi-au curăţat osul cu ciocanul şi dalta, eram treaz", işi aminteşte el. La inceputul lui 2005, Busduceanu a fost transferat la Spitalul CFR din Bucureşti, pentru partea cea mai grea. Ovidiu Grecu, chirurg plastician şi fratele medicului din Craiova, i-a făcut transplant de muşchi de pe spate la picior, apoi a aplicat o grefă de piele din zona inghinală. După 14 ore petrecute pe masa de operaţie, piciorul i-a fost salvat. Nu il mai simte de la genunchi in jos, dar il poate folosi. Rămas cu o singură venă care ii irigă piciorul, urmează un tratament medicamentos extrem de costisitor.


INFIRMUL. Acum, la peste 3 ani de la teribila intimplare, primeşte o pensie pe caz de boală, bani care abia ii ajung de medicamente, restul cheltuielilor fiind suportate de soţia lui. Il mai ajută cu bani Nicu Neagoe, preşedintele AJ Fotbal Dolj, pe care, alături de fraţii Grecu, il consideră Dumnezeu. „Nu imi vine să cred că de la un meci de fotbal banal am fost foarte aproape să imi pierd viaţa. Am văzut moartea cu ochii după operaţia din Bucureşti. Acum sunt mulţumit că piciorul mi-a fost salvat, dar e posibil să fie amputat, pentru că nu mai am decăt o venă care il irigă. Primii medici au greşit, nu ştiu cum au văzut ei pe radiografie piciorul rupt. Cred că nici nu s-au uitat pe ea, dar nu am cum să mă lupt cu morile de vănt, de aceea nu am depus nicio plăngere. Voiam doar să scap cu viaţă", a spus amărăt cel care, după un meci de fotbal, a ajuns infirm pe viaţă şi zice merci că a scăpat cu viaţă.



×
Subiecte în articol: magazin