x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Schimbări în jocul de Monopoly la cererea fanilor

Schimbări în jocul de Monopoly la cererea fanilor

18 Mar 2017   •   16:40
Schimbări în jocul de Monopoly la cererea fanilor

Celebrul joc de societate Monopoly va suferi câteva modificări stilistice la cererea fanilor care au decis înlocuirea unor jetoane "tradiţionale" cu care se deplasează pe tabla de joc, precum roaba, degetarul sau ciuboţica cu alte modele reprezentând un dinozaur T-Rex, o răţuşcă sau un pinguin, conform DPA. 

Peste 4,3 milioane de jucători de Monopoly din 100 de ţări au votat în perioada 1 - 30 ianuarie ce jetoane-figurine vor apărea în ediţiile viitoare ale jocului, conform producătorului jocului, compania americană Hasbro. 

"Comunitatea globală de jucători de Monopoly s-a pronunţat", a declarat Jonathan Berkowitz, directorul executiv al companiei Hasbro într-un comunicat de presă. 

Din colecţia de jetoane ale viitoarei ediţii Monopoly nu vor lipsi însă figurinele clasice terier, joben, automobilul sport retro şi vasul de luptă, care fac parte din joc de mai multe decenii, precum şi pisica, figurină ce a fost adăugată în 2013. 

Câinele terier ce a fost introdus în joc în anii '50 a primit cele mai multe voturi din partea fanilor, fiind urmat de dinozaurul T-Rex. În schimb, pentru ciubotă, model ce datează din anii '30, au votat doar 83.000 de fani. Roaba, model de jeton introdus în anii '50, a primit aproximativ 60.000 de voturi. 

Jocul Monopoly a fost lansat în anul 1935, în contextul Marii Crize economice din SUA, iar în prezent este jucat de peste 1 miliard de oameni din 114 ţări, conform companiei producătoare. Acest joc are la bază conceptul de a acumula cât mai multe "proprietăţi" pe tablă şi de a-ţi împinge adversarii la "faliment", aceştia fiind obligaţi să plătească diferite taxe ori de câte ori mută pe tablă pe un câmp aflat în "proprietatea" altui jucător.AGERPRES

×