x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Scriitorul portughez José Saramago, spitalizat în Spania

Scriitorul portughez José Saramago, spitalizat în Spania

de Jurnalul National    |    10 Ian 2008   •   00:00


Scriitorul portughez José Saramago, în vârstă de 85 de ani, laureat al premiului Nobel pentru literatură pe 1998, a fost spitalizat pe insula Lanzarote, în arhipelagul spaniol Canare, potrivit unei surse din spital, informează AFP.ne Moore şi Danny Glove.

“Este internat aici”, într-un spital particular din Lanzarote, a indicat sursa, refuzând să indice data la care s-a petrecut evenimentul şi motivul pentru care a fost internat Saramago. Potrivit presei locale, scriitorul a fost spitalizat la mijlocul lunii decembrie din cauza unei insuficienţe respiratorii, dar starea sănătăţii sale este stabilă, iar viaţa acestuia nu este în pericol.

Autorul unor romane precum “Evanghelia după Isus Cristos”, “Pluta de piatră” şi “Intermitenţele morţii”, Saramago locuieşte la Lanzarote din 1993, împreună cu soţia sa, jurnalista Pilar del Rio, s-a autoexilat în urma polemicii create în Portugalia de publicarea romanului “Evanghelia dupa Isus Cristos”. Surse apropiate familiei spun că scriitorul va fi prezent la premiera filmului “Blindness”, care are la bază romanul său “Eseu despre orbire”, regizat de Fernando Mereilles, cu Gael Garcia Bernal, Julian

×
Subiecte în articol: magazin