x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Scrisoarea unui hoţ către victima sa. "Cum poţi să fii atât de prost încât să laşi fereastra deschisă"!

Scrisoarea unui hoţ către victima sa. "Cum poţi să fii atât de prost încât să laşi fereastra deschisă"!

23 Noi 2011   •   17:06
Scrisoarea unui hoţ către victima sa. "Cum poţi să fii atât de prost încât să laşi fereastra deschisă"!

Scrisoarea pe care un hot de 16 ani a lasat-o proprietarului casei pe care a spart-o a fost facuta publica de politie pentru a avertiza proprietarii de case ca trebuie sa-si ia totusi masuri minime de siguranta impotriva talharilor.

"Draga victima. Sa fiu sincer, n-am nici mustrari de constiinta si nici nu imi pare rau ca iti sparg casa. Practic, este vina ta. O sa-ti spun si ce greseli prostesti ai facut", incepe scrisoarea, facuta publica de politia din West Yorkshire, Marea Britanie, unde a avut loc spargerea.

"In primul rand, nu ai tras draperiile, lucru pe care majoritatea oamenilor il face inainte de a merge la culcare. In al doilea rand, prostule, dupa ce ca locuiesti intr-un cartier in care rata spargerilor este ridicata, iti lasi totusi fereastra de la bucatarie deschisa... Eu n-as fi facut asta nici intr-un milion de ani. Oricum, nu imi pare rau pentru tine si nu am remuscari. Cu sinceritate..."

Polita nu a precizat cand a avut loc incidentul, ci doar ca talharul a fost prins si a primit un an de inchisoare cu suspendare. Scrisoarea acestuia a fost facuta publica, insa, pentru a trage un semnal de alarma, dat fiind ca 28% dintre casele sparte in ultimul an nu erau asigurate cum trebuie.

"Continutul scrisorii este dezgustator, dar demonstreaza felul rece si lipsit de compasiune prin care hotii isi aleg tintele", a declarat Inspectorul Sef al politiei din West Yorkshire, Melanie Jones.

×
Subiecte în articol: talharie casa sparta