x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Serghei Lavrov avertizează SUA despre pericolul Kosovo

Serghei Lavrov avertizează SUA despre pericolul Kosovo

de Corina Andriuta    |    19 Feb 2008   •   00:00
Serghei Lavrov avertizează SUA despre pericolul Kosovo

13:32 • Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a avertizat-o pe Condoleezza Rice cu privire la faptul că indepedenţa Kosovo pune în pericol stabilitatea internaţională, arată lenta.ru. Lavrov a spus într-o scurtă declaraţie că a discutat marţi cu Rice la telefon, în legătură cu iniţativa Washingtonului.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a avertizat-o pe Condoleezza Rice cu privire la faptul că indepedenţa Kosovo pune în pericol stabilitatea internaţională, arată lenta.ru. Lavrov a spus într-o scurtă declaraţie că a discutat marţi cu Rice la telefon, în legătură cu iniţativa Washingtonului.

POZIŢIE. În timpul conversaţiei, Lavrov a reiterat opoziţia Moscovei cu privire la declararea unilaterală a independenţei Kosovo şi a subliniat pericolele care pot apărea ca urmare a acestei situaţii. "Ne-am confirmat poziţia de principiu cu privire la caracterul inadmisibil al acţiunilor Priştinei legate de independenţa acestei provincii. Am subliniat pericolul acestui gen de acţiune, de natură să distrugă fundamentele ordinii mondiale şi stabilitatea internaţională ", a declarat Ministerul rus de Externe într-un comunicat. Potrivit ministerului, partea americană a fost cea care a iniţiat conversaţia telefonică cu Serghei Lavrov.

 

×
Subiecte în articol: magazin