x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Şi liliecii au accente regionale

Şi liliecii au accente regionale

14 Sep 2010   •   00:00

Liliecii pot fi identificaţi după "dialectul" pe care-l "vorbesc", susţine o echipă de oameni de ştiinţă din Australia care a anunţat identificarea mai multor accente regionale în modalitatea de comunicare a acestor mici mamifere, conform cotidianului britanic The Telegraph.



Oamenii de ştiinţă au bănuit de mai mult timp că liliecii emit mesaje distincte, în funcţie de regiunea în care trăiesc, notează Agerpres. Această bănuială a fost confirmată după înregistrarea a peste 4.000 de semnale emise de lilieci pe calculator şi analizarea lor cu ajutorul unui program menit să identifice diferenţele dintre acestea.

Liliecii se deplasează în mediu, vânează şi comunică folosind ultrasunete, sunete de înaltă frecvenţă, ce nu pot fi auzite de urechea umană, şi un proces de ecolocaţie, asemănător unui sonar, pentru orientare în mediu - sunetele emise lovesc un obiect şi apoi se întorc fiind captate de micuţele mamifere care pot astfel să localizeze diferitele obiecte, obstacole şi caracteristici ale mediului în care trăiesc.

×
Subiecte în articol: lumea