x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Soldatul român ucis în Afganistan este repatriat astăzi

Soldatul român ucis în Afganistan este repatriat astăzi

de Veronica Micu    |    16 Iun 2008   •   00:00
Soldatul român ucis în Afganistan este repatriat astăzi

11:55 • Trupul neînsufleţit al soldatului roman Claudiu Marius Covrig, care şi-a pierdut viaţa vineri în Afganistan, va fi adus astăzi în ţară cu o aeronavă militară, la Baza Aeriană de la Bobocu, din judetul Buzău. Funerariile vor avea loc miercuri, la Cimitirul Eternitatea din Galaţi.

Trupul neînsufleţit al soldatului roman Claudiu Marius Covrig, care şi-a pierdut viaţa vineri în Afganistan, va fi adus astăzi în ţară cu o aeronavă militară, la Baza Aeriană de la Bobocu, din judetul Buzău. Funerariile vor avea loc miercuri, la Cimitirul Eternitatea din Galaţi.


ACASĂ. „Sublocotenentul Claudiu Marius Covrig, căyut la datorie pe timpul îndeplinirii unei misiuni în Afganistan, va fi adus în ţară cu o aeronavă militară aparţinînd Forţelor Aeriene Române, luni, 16 iunie 2008, în jurul orei 18.00. Un ceremonial militar-religios se va desfăşura după sosirea aeronavei la Baza Aeriană de la Bobocu, judeţul Buzău”, se arată într-un cominicat al Minisreului Apărării. La eveniment va fi prezentat ordinul ministrului Apărării, Teodor Meleşcanu, privind înaintarea la gradul de sublocotenent post-mortem a lui Claudiu Marius Covrig. Funeraliile sublocotenentului post mortem Claudiu Covrig vor avea loc miercuri, la ora 13.30, la Cimitirul Eternitatea din Galaţi, precizează comunicatul ministerului. Ministerul Apărării precizează, de asemenea, că starea de sănătate a celor trei militari răniţi vineri în Afganistan este bună, sublocotenentul Marius Vasile Apostol, sergentul major Daniel Dumitru Drugan şi caporalul Marius Barbu urmînd să îşi continue misiunea în teatrul de operaţii.
Militarul român Marius Covrig, din Batalionul 300 Infanterie "Sfantul Andrei" din Galaţi, detaşat în Afganistan, a murit în urma unui atac cu armament uşor, iar alţi trei au fost răniţi uşor. Incidentul s-a produs vineri, in jurul orei 5.00, ora României, în Afganistan. Toti cei patru militari au plecat în misiune în Afganistan în perioada decembrie 2007-ianuarie 2008 şi urmau să revină în ţară în mai puţin de o lună. Batalionul din care făcea parte militarul ucis se afla la sfîrşit de misiune, săptămîna viitoare urmînd să înceapă rotaţia trupelor. Marius Covrig era la prima misiune internaţionala. El urma să împlinească 30 de ani în luna septembrie a acestui an şi era căsătorit, dar nu avea copii. El locuia în Galaţi, împreună cu soţia sa.

×
Subiecte în articol: magazin marius afgan