x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Şomerii o dau pe chirurgie estetică

Şomerii o dau pe chirurgie estetică

de Sînziana Stancu    |    06 Apr 2010   •   00:00

Ce ar putea da bine pe lângă un CV care să te recomande cât mai bine pe foamea de locuri de muncă? Ei bine, pentru americani se pare că în afară de o calificare-beton, aspectul fizic cântăreşte foarte mult.

Aşa se face că americanii, din Chicago mai ales, s-au pus pe operaţii estetice, fie ca să-şi păstreze slujbele, fie ca să capete un loc de muncă. Specialistul Steven Dayan, care are o experienţă de 10 ani în chirurgia plastică, dezvăluie că niciodată nu a avut mai mulţi clienţi decât acum. "Între 10% şi 15% dintre pacienţii mei solicită diferite tratamente care să-i facă mai arătoşi pentru a avea mai multe şanse pe piaţa muncii", a dezvăluit Dayan, citat de CBS. Pacienţii săi sunt de la directori executivi în diferite companii până la profesori, recepţioneri şi mai ales agenţi de vânzări.

Nu toţi pacienţii lui Dayan optează însă pentru chirurgia estetică. Cei mai mulţi solicită tratamente cu botox. Aproximativ 10 pacienţi pe săptămână îi cer specialistului acest tip de tratament înaintea unui interviu de obţinere a unei slujbe. Toţi sunt de părere că un fizic plăcut le dă în primul rând mai multă încredere în sine. Multora le-a asigurat chiar succesul. Şi cu toate că aceste tratamente sunt destul de costisitoare şi nu toţi au asigurări  care să le compenseze costurile, pacienţii lui Dayan spun cu mâna pe inimă că eforturile lor financiare au meritat "fiecare cent" investit.

×