Health & Care
Vedeta Local Kombat crede ca si fetele ar trebui sa practice sporturile de aparare
Daniel Ghita face sport de mic: fotbal, judo si acum kickboxing. Aceasta arta martiala i-a atras cel mai mult atentia. "In kick-boxing inveti autoaparare, ai mai multa incredere in fortele proprii. Acest sport iti da coloana vertebrala", spune Daniel. Chiar daca nu vrei performanta, asa cum face el, kick-boxing-ul ajuta foarte mult la mentinerea conditiei fizice. Chiar si fetele ar trebui sa urmeze un astfel de antrenament: "As recomanda tuturor fetelor sa faca kick-boxing. Din pacate, este o perceptie gresita cum ca daca se duc la sala se bat si fac vanatai. Nici vorba de asa ceva. Daca nu vrei sa te bati, nu te bati. Insa faci acest sport pentru tine, pentru a invata sa te aperi. In plus, e la fel de multa miscare ca la aerobic sau tae bo".
ANTRENAMENTE. Fiind sportiv de performanta, Ghita munceste mult. Atunci cand nu are programata vreo gala merge la sala de forta de trei ori pe saptamana si isi petrece acolo doua ore. Incalzirea consta in lucrarea fiecarei grupe de muschi. Articulatiile nu sunt nici ele uitate. "Incep prin incalzirea fibrelor musculare si a ligamentelor pentru grupa de muschi pe care umeaza sa o lucrez in acea zi. Apoi «trec la fapte». Eu lucrez pentru definirea fibrei si pentru viteza. Acest lucru ma ajuta sa nu pierd din rapiditatea loviturilor pe care le abordez la meciuri. Adica folosesc greutati medii (60% din capacitatea mea) si fac foarte multe repetari in regim de viteza. Sunt unele persoane care lucreaza cu greutati mari pentru dezvoltarea masei musculare, insa se pierde din viteza, iar eu unul nu am nevoie de asa ceva", explica Daniel. In perioada precompetitionala, SPP-istul are si mai mult de munca. In fiecare zi, de luni pana sambata, Daniel merge dimineata la sala de forta, iar seara la antrenamentele specifice sportului pe care il practica. Ghita nu incheie nici un antrenament, fie ca este vorba de sala, fie ca este vorba de kick-boxing, fara a face cateva minute de stretching, pentru ca fibrele musculare sa nu ramana contractate.
REGIM. Daniel face foarte mult sport, drept pentru care are nevoie de o alimentatie sanatoasa. Inainte de gale, tine regim, insa nu unul drastic: "Nu mananc paste fainoase si nu iau masa dupa ora 18:00. Dimineata si la pranz mananc foarte bine, insa dieta mea nu contine uleiuri sau cartofi prajiti. Mananc doar pui, vita, cartofi natur sau orez. Daca se intampla ca seara sa mi se faca foame, iau o salata de fructe sau de varza alba".
SFATURI. Daniel este de parere ca, pentru a te mentine sanatos, este foarte bine sa faci cat mai multa miscare: "Sportul ajuta la sanatatea fizica si psihica. De-a lungul unei zile ai parte de foarte mult stres, care poate fi «alungat» prin miscare. Cand te duci la sala, lasi toate grijile la intrare, te relaxezi, iti incarci bateriile si o iei a doua zi de la capat. Daca ai parte numai de stres, stres, stres, intr-o zi cazi la pat si nu mai poti face nimic".Citește pe Antena3.ro