x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Steaua pierde apelul formulat în dosarul „Valiza”

Steaua pierde apelul formulat în dosarul „Valiza”

de Ovidiu Ciutescu    |    23 Iun 2008   •   00:00
Steaua pierde apelul formulat în dosarul „Valiza”
Steaua va rămîne cu şapte puncte de penalizare, iar patronul roş-albaştrilor, Gigi Becali, va avea interdicţie timp de doi ani pe stadioane şi va plăti o amendă de 200.000 de lei după cazul "Valiza". Decizia a fost luată luni Comisia de Apel care a menţinut astfel deciziile Comisiei de Disciplină.

FĂRĂ MILĂ. Comisia de Disciplină a FRF a sancţionat pe data de 4 iunie echipa Steaua cu şapte puncte de penalizare în urma scandalului "Valiza", iar patronului Stelei, Gigi Becali, şi preşedintelui de la Universitatea Cluj, Anton Doboş, li s-a interzis orice activitate legată de fotbal şi accesul pe orice stadion din România pentru doi ani, la care se adaugă cîte o amendă de 200.000 de lei pentru fiecare. Formaţia Universitatea Cluj a fost de asemenea penalizată cu şase puncte. Implicaţi în scandal, fotbaliştii Gigel Coman şi Petre Marin au fost suspendaţi şi ei cîte şase luni şi au primit fiecare cîte o amendă în valoare de 180.000 de lei. În ciuda deciziei, Steaua termină sezonul 2007/2008 al Ligii I tot pe locul 2, cu 68 de puncte, la şapte puncte distanţă de Rapid, ocupanta poziţiei a treia. De asemenea, Universitatea Cluj va începe sezonul 2008/2009 al ligii secunde cu o penalizare de opt puncte, după ce nu a reuşit să realizeze baremul de 25 de puncte.

 

FĂRĂ STELIŞTI LA NAŢIONALĂ. Patronul Stelei, Gigi Becali, a declarat că respingerea apelului în cazul "Valiza" poate avea ca efect neprezentarea jucătorilor grupării din Ghencea la echipa naţională. "Jucătorii de la Steaua se vor solidariza cu mine şi nu se vor mai duce la echipa naţională. Se încearcă să se găsească vinovaţii în persoana celor care bagă bani în fotbal", a spus Becali la Realitatea TV. El a subliniat că respingerea apelului în cazul "Valiza" este o decizie dictată exclusiv împotriva sa: "E o bătaie de joc la adresa mea. Vreau să merg la stadion, în casa mea. Mă voi duce pe stadion, acolo unde este casa mea şi am făcut milioane, iar riscul ni-l vom asuma cu toţii, echipă, staff tehnic. Eu sînt omul de sacrificiu, iar dacă nu se va putea să intru pe stadion, voi face alta mai groasă pentru a fi declarat persona non grata. Aşa voi putea intra pe stadion". Finanţatorul grupării din Ghencea a precizat că mai există căi de atac după respingerea apelului, cum ar fi CAF sau TAS.

 

 

×
Subiecte în articol: magazin puncte