x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Ştefan Bănică jr, "Desculţ în parc"

Ştefan Bănică jr, "Desculţ în parc"

de Oana-Maria Baltoc    |    05 Iun 2009   •   00:00
Ştefan Bănică jr, "Desculţ în parc"

Actorul, cântăreţul şi prezentatorul de televiziune Ştefan Bănică jr semnează, în premieră, regia unei piese de teatru, comedia "Desculţ în parc", scrisă de Neil Simon, în care deţine şi rolul principal.

SEX SIMBOL
Astfel, după ce l-a jucat pe avocatul Billy Flynn în "Chicago", primul musical autentic montat în România, personaj interpretat magistral de Richard Gere în filmul cu acelaşi nume, Bănică preia o partitură cu care Robert Redford (rolul avocatului Paul Bratter) a făcut furori la momentul lansării producţiei "Barefoot in the Park" (Desculţ în parc), în 1967.

Scenariul filmului a fost adaptat de însuşi autorul piesei Neil Simon, acesta fiind nominalizat în 1968 la premiile Writer Guild of America pentru cel mai bun scriitor american de comedie. Neil Simon este, de altfel, unul dintre autorii cei mai de succes de pe Broadway, majoritatea pieselor lui fiind primite cu mare plăcere de public.

POFTĂ DE VIAŢĂ
"Este un proiect teatral particular, pe care îl vom juca la începutul lunii iunie în Bucureşti, apoi îl vom continua în toamnă şi sper ca lumea să-l primească cu braţele deschise. În dubla mea calitate, de actor şi regizor, aş fi foarte fericit dacă oamenii ar pleca de la acest spectacol destinşi, bine dispuşi şi cu poftă de viaţă, spune Bănică jr. În comedia "Desculţ în parc" spectatorii îi vor putea vedea, alături de Ştefan Bănică, pe Mitică Popescu, Oana Ioachim, Ileana Cernat şi Bogdan Tudor.

Piesa înfăţişează eforturile unui cuplu proaspăt căsătorit de a-şi construi viaţa împreună şi, mai ales, de a-şi armoniza personalităţile, ce dau naştere la manifestări şi sentimente adeseori contradictorii. Prin urmare, cei care doresc să-l vadă pe Bănică desculţ în parc sunt aşteptaţi la Teatrul Naţional de Operetă "Ion Dacian" din Bucureşti, la 9 şi 10 iunie, de la ora 19:30. Preţul biletelor la spectacol este de 60 şi 80 de lei, în funcţie de categorie.

×
Subiecte în articol: vedete