x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun SUA / 20.000 de militari pentru liniştea naţională

SUA / 20.000 de militari pentru liniştea naţională

de Ovidiu Ciutescu    |    01 Dec 2008   •   00:00

Ministerul american al Apărării prevede desfăşurarea în întreaga ţară, până în 2011, a 20.000 de soldaţi. Aceştia au misiunea de a ajuta autorităţile să răspundă unui atac nuclear terorist sau altor urgenţe, informează The Washington Post, citat de Agerpres.



Potrivit unor responsabili ai Pentagonului citaţi de cotidian, proiectul prevede trei forţe de reacţie rapidă. Prima unitate, cu 4.700 de persoane, are baza la Fort Stewart (Georgia, sud-est) şi este deja gata să fie desfăşurată pentru a răspunde unor situaţii de urgenţă, potrivit generalului Victor Renuart.

Două formaţiuni suplimentare ar urma să întărească 80 de unităţi mai mici ale Gărzii naţionale şi de rezervişti, constituite din aproximativ 6.000 de persoane.  Toate ar urma să fie antrenate pentru a răspunde unui atac intern chimic, biologic, radiologic, nuclear sau unei explozii puternice. Potrivit cotidianului, asociaţii de apărare a libertăţilor civice şi-au exprimat îngrijorarea, apreciind că proiectul poate pune în pericol o lege veche de 130 de ani care limitează rolul armatei în menţinerea ordinii interne în Statele Unite ale Americii.

×
Subiecte în articol: lumea