x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun SUA are, oficial, cel de-al 44-lea preşedinte

SUA are, oficial, cel de-al 44-lea preşedinte

20 Ian 2009   •   00:00
SUA are, oficial, cel de-al 44-lea preşedinte

Barack Obama a depus jurământul de învestire în funcţia de preşedinte al Statelor Unite, în faţa miilor de persoane reunite în faţa Capitoliului din Washington, potrivit imaginilor transmise de CNN, informează Mediafax. Obama a devenit, astfel, cel de-al 44-lea preşedinte al Statelor Unite.

"Eu, Barack Hussein Obama, jur solemn că voi îndeplini cu credinţă funcţia de preşedinte al Statelor Unite şi voi menţine, proteja şi apăra Constituţia Statelor Unite cum voi putea mai bine", a afirmat Barack Obama, cu mâna stângă pe Biblie.

În discursul său de învestitură, Barack Obama a adresat un mesaj de speranţă şi a făcut un apel la mobilizare pentru combaterea numeroaselor provocări cu care se confruntă ţara. La depunerea jurământului, noul preşedinte al Americii a folosit aceeaşi Biblie pe care a folosit-o şi Abraham Lincoln, în martie 1861. Noul preşedinte al SUA, Barack Obama, şi-a început discursul mulţumind tuturor pentru încrederea acordată. De asemenea, acesta i-a mulţumit fostului preşedinte George Bush pentru ceea ce a făcut în mandatul său. Barack Obama a asigurat americanii că vor reuşi să treacă peste toate problemele. "Ne vom ridica la înălţimea aşteptărilor", a afirmat acesta. "Suntem aici pentru că am ales speranţa, unitatea de acţiune împotriva conflictului", a adăugat acesta.

×
Subiecte în articol: lumea