x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun SUA / Criza economică dărâmă principiile economiei de piaţă

SUA / Criza economică dărâmă principiile economiei de piaţă

de Ovidiu Ciutescu    |    17 Dec 2008   •   00:00

Preşedintele american George W. Bush a declarat că a renunţat la principiile economiei de piaţă în faţa crizei mondiale actuale.



George Bush, apărător ardent al liberei întreprinderi (free enterprise) şi al principiilor acesteia, s-a referit aici la intervenţiile statului federal pe care le-a aprobat în ultimele luni în contextul crizei din sectorul imobiliar, din cel al creditelor, şi la intervenţia care se pregăteşte în favoarea celor trei mari constructori de automobile din SUA (General Motors, Chrysler şi Ford). “Am renunţat la principiile economiei de piaţă pentru a salva sistemul de economie de piaţă”, a afirmat liderul de la Casa Albă într-un interviu acordat postului de televiziune CNN, citează Agerpres.


Preşedintele american, care îi va preda ştafeta democratului Barack Obama la 20 ianuarie, şi-e exprimat regretul pentru că a fost nevoit să facă aceste lucruri. Am ales “să mă asigur că economia nu se prăbuşeşte”, a explicat Bush.  În acelaşi timp, el a estimat, în probabil cea mai sumbră apreciere a sa cu privire la starea economiei americane de până acum, că aceasta se confruntă cu o “recesiune enormă”

×
Subiecte în articol: lumea