x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun SUA: Localnicii unei aşezări din statul Kentucky şi-au ales un primar cu totul neobişnuit

SUA: Localnicii unei aşezări din statul Kentucky şi-au ales un primar cu totul neobişnuit

28 Iun 2017   •   20:30
SUA: Localnicii unei aşezări din statul Kentucky şi-au ales un primar cu totul neobişnuit

Locuitorii din Rabbit Hash, o aşezare situată în statul american Kentucky, au ales-o pentru funcţia de primar pe Brynneth Pawltro. Până aici, nimic neobişnuit. Doar că Pawltro este o căţea din rasa pitbull, informează Metro.co.uk care citează postul WDRB. 

Pawltro a reuşit să obţină cele mai multe voturi pentru funcţia de edil al localităţii, învingându-i pe contracandidaţii săi, o găină, un măgar şi o pisică. 

Ea este cel de-al patrulea câine care devine primar în Rabbit Hash, lucru de care localnicii sunt foarte mândri. "Are cel mai frumos zâmbet pe care l-am văzut vreodată", a declarat Jordie Bamforth pentru WDRB. 

Bobbi Kayser, o locuitoare a aceleiaşi localităţi, a recunoscut însă că noul primar a fost acuzat de... "lins nepotrivit". 

Din păcate pentru susţinătorii săi, Brynneth nu este un primar real deoarece Rabbit Hash nu este o aşezare suficient de mare încât să aibă nevoie de un reprezentant oficial. 

Cu toate acestea, în aşezarea din Kentucky au loc alegeri locale, organizate de societatea istorică din zonă, o tradiţie care "a început în anii '90 în scop caritabil", după cum a declarat Kayser. "Cerem câte un dolar pentru fiecare vot şi se votează de câte ori se doreşte", a explicat ea. 

Fondurile strânse în urma alegerilor sunt de obicei folosite pentru îmbunătăţiri aduse localităţii. Anul acesta, banii au fost utilizaţi pentru a lucrări de reparaţii la un magazin care a fost distrus într-un incendiu izbucnit în urmă cu un an. AGERPRES

×