x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun SUA / Multe miliarde de dolari pentru relansarea economică

SUA / Multe miliarde de dolari pentru relansarea economică

de Ovidiu Ciutescu    |    11 Feb 2009   •   00:00

Senatul american a adoptat marţi, cu 61 de voturi pentru şi 37 împotrivă, un plan de relansare economică de 838 miliarde de dolari, susţinut de preşedintele american Barack Obama, anunţă AFP, citat de Agerpres.



Costul planului iniţial, de 780 de miliarde de dolari, va creşte la 838 de miliarde, potrivit estimării Biroului pentru buget al Congresului american (CBO). Textul adoptat marţi este rezultatul unui compromis între majoritatea democrată şi trei senatori republicani moderaţi: Susan Collins, Arlen Specter şi Olympia Snowe. Aceştia au acceptat să voteze pentru planul de relansare după ce au redus din versiunea precedentă a proiectului de plan, al cărui cost se ridica la aproximativ 940 miliarde de dolari.

Camera Reprezentanţilor a adoptat la sfârşitul lunii ianuarie un plan de relansare economică de 819 miliarde de dolari, fără niciun vot republican. După adoptarea textului de către Senat, cele două camere ale Congresului SUA va trebui să convină asupra unui text de compromis în cadrul unei 'conferinţe' bicamerale.

×
Subiecte în articol: lumea