x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Sunt o contradictie!

Sunt o contradictie!

de Raluca Grintescu    |    24 Mar 2006   •   00:00
Sunt o contradictie!
MUZICA

Pe buzele tuturor circula faptul ca "Stupid girl" parodiaza vedete precum Jessica, Paris, Lindsay si Mary-Kate, dar piesa este mai mult decat atat, nu-i asa?
Lumea o sa creada ca sunt feminista, dar nu este asa. Nu suport ceea ce fac - sau nu fac - acele femei. Este doar o cultura mediocra de consum, o industrie cosmetica de 150 de miliarde de dolari care spune foarte multe despre noi: cumparaturi, betie, petreceri. Eu, una, nu sunt de acord.

Ai citit vreodata "Backlash" sau "The Beauty Myth"? Amandoua volumele argumenteaza faptul ca, in loc sa luptam pentru drepturile femeilor, ne luptam sa gasim pantoful perfect.
Consumismul ne distrage atentia de la drepturile femeilor, ne face sa uitam de problemele din Irak sau din Africa, uitam sa mai gandim. Am fost crescuta in spiritul autoritatii. O gramada de oameni sunt orbiti si nu vor sa gandeasca, iar daca ii fortezi sa gandeasca, devii agasant. Singurul lucru este sa fac videoclipuri ca sa priceapa.

Clipul a fost primit foarte bine de fani, altii insa te-au facut o ipocrita, pentru ca ai ras de colegele tale de breasla, cand si tu poti fi una dintre ele...
E placut sa stii ca ti s-a simtit lipsa, desi nu am plecat nicaieri. Nu stiu de unde m-as fi intors. Pare o revenire atunci cand provoci convingerile si eroii semenilor. Nu o fac ca sa ajung pe coperte de revista sau ca sa creada lumea ca sunt cool. Desi suna ridicol, nu o fac nici pentru faima, nici pentru bani. Am niste catei incredibili, niste prieteni formidabili si un sot iubitor. Imi place sa cant si sa arat lumii ce stiu si sper sa o fac mereu. Nu o sa-mi schimb personalitatea pentru niste chestii pe care nu le voi lua in mormant. N-am spus niciodata ca sunt perfecta si nici n-am interzis cuiva sa rada de mine sau de ceea ce fac. Sunt o contradictie umblatoare. Sunt o arta in progres.

Cu aceasta piesa si cu "Dear Mr. President", melodie pe care ai facut-o cu tatal tau, se pare ca ai produs valuri de proteste.
Nu asta am intentionat. Intotdeauna mi-am dorit sa inregistrez aceasta piesa cu tatal meu, chiar inainte sa am un contract, pentru ca el a fost rockstarul din viata mea. A scris piesa cand era in Vietnam, dar este relevanta si acum. Este strigatul unui soldat.

Ai conceput 40 de piese si ai lucrat cu multa lume - Rob Thomas, RZA... Cum a fost?
Un track cu RZA ar fi "hot". Are idei bune, dar nu ne-am pus inca pe treaba. Am tot iesit impreuna si am uitat sa mai inregistram ceva. Am un alt album in cap acum.

Unele piese suna mai rock. Ti-ar fi placut sa fii rockerita?
Poti sa-mi spui cum vrei, dar nu voi fi niciodata 100% "ceva anume". Muzica mea se afla peste tot, dar de aici, de unde vin, eu exista o mentalitate punk-rock.

Ei bine, se pare ca vrei ceva mai mult. Daca ar fi sa candidezi, care ar fi platforma ta politica?
Nu-mi doresc nici in ruptul capului sa ajung presedinte. Imi place sa discut si sa dezaprob. Imi iubesc tara, dar imi place sa descopar locuri si culturi noi. Cred ca frumusetea consta in a fi in stare sa vorbesti despre lucruri. Hai sa incercam sa vorbim. Ce poate fi rau? Putem sa mergem la cumparaturi mai tarziu. Magazinele sunt deschise pana la ora 20:00!
×