x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Sute de mere au căzut din cer peste un orăşel din Anglia (SIMULARE VIDEO)

Sute de mere au căzut din cer peste un orăşel din Anglia (SIMULARE VIDEO)

18 Dec 2011   •   08:09
Sute de mere au căzut din cer peste un orăşel din Anglia (SIMULARE VIDEO)

Mai bine de o suta de mere au picat din cer in orasul Keresley, din Anglia, lovind mai multe masini. Meteorologii spun ca cel mai probabil merele au fost purtate de un curent de aer asemanator unei tornade de mici dimensiuni, insa localnicii spun ca astfel de fenomene sunt des intalnite aici si pomenesc de vrajitoarele care au trait in oras cu secole in urma.

"Merele au inceput sa cada din senin. Erau mici si verzi si au cazut cu greutate peste capota. Toti soferii din zona au oprit", a povestit un sofer a carui masina a fost lovita.

"Cunosc zona foarte bine si stiu ca nu cresc meri pe-aici", a adaugat acesta.

"Sincer, nu stiu de unde au aparut toate merele. Initial am crezut ca niste copii fac glume, dar erau mult prea multe mere", a declarat si Dave Meakins, un pensionar care a asistat la scena.

Unii localnici cred ca merele trebuie sa fi picat dintr-un avion. Sandra Camwell, consiliera la parohia din Keresley, spune ca astfel de fenomene sunt destul de dese in orasul ei.

"Lucruri bizare se intampla frecvent in partea asta a lumii. Avem o istorie destul de sinistra, aici au trait vrajitoare timp de secole", a spus aceasta.

Meteorologii ofera insa explicatii mai naturale.

"De obicei, astfel de evenimente sunt cauzate de un vartej de aer, un fel de mini-tornada, care ridica obiectele de la sol si le poarta in alta parte. In momentul de fata ne confruntam cu vanturile polare, care sunt foarte instabile. Am auzit cu totii de ploile cu pesti si broaste, care sunt cauzate de astfel de vartejuri. Ploile cu mere sunt mai neobisnuite, pentru ca fructele cantaresc mai mult, insa nu este ceva imposibil", a declarat meteorologul Jim Dale. (D.R.)

×