x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Tablouri ale tatălui lui Sarkozy, expuse la Moscova

Tablouri ale tatălui lui Sarkozy, expuse la Moscova

de Agerpres    |    29 Sep 2011   •   14:44

La 23 septembrie a fost vernisata la Moscova o expozitie cu creatii ale lui Pal Sarkozy, tatal presedintelui Frantei, relateaza RIA Novosti.

In varsta de 83 de ani, Pal Sarkozy poate fi considerat un tanar artist, pentru ca nu s-a apucat de pictat decat in 2007. Sosit in Franta in 1948 dupa ce a parasit Ungaria, el a lucrat multa vreme in publicitate. Acum picteaza cu ajutorul fostului sau coleg Werner Hornung. Fost ziarist nascut in 1948 in Germania, Hornung digitalizeaza si finalizeaza desenele realizate de Sarkozy senior in creion sau marker, punand culori si fotografii. Rezultatul este un amestec de pictura, desen si fotografie care aminteste de montaje. Cei doi oameni de arta spun ca lucreaza in domeniul 'artei digitale'.

Panzele au fost deja expuse la Paris, Madrid, Amsterdam, Bruges si Budapesta, bucurandu-se de un viu interes din partea publicului, si datorita faptului ca unul din creatori este tatal sefului statului francez. Pal Sarkozy recunoaste de altfel ca pozitia fiului sau il ajuta enorm.
Unii considera ca operele lui Sarkozy si Hornung sunt neo-realiste, in timp ce altii afirma ca nici n-ar fi arta. De acum, moscovitii si cei care vin in capitala rusa au ocazia sa-si formeze propria parere. Expozitia se va inchide la 16 octombrie, incheie RIA Novosti.

×