x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Talibanii, acuzaţi că i-au scos ochii unui fermier pe care îl considerau spion

Talibanii, acuzaţi că i-au scos ochii unui fermier pe care îl considerau spion

26 Oct 2008   •   00:00

Talibanii sunt acuzaţi că i-au smuls ochii unui fermier despre care credeau că spiona în favoarea forţelor internaţionale, în sudul Afganistanului, relatează AFP.



Sayed Ghulam are în jur de 50 de ani şi este un locuitor din Sangin, un district izolat al provinciei Helmand, principalul bastion al talibanilor din ţară.

"Era joi seara, târziu. Persoane înarmate au bătut la uşa mea. Când am deschis, m-au dus afară. La 20 de metri de casa mea, m-au ţinut de mâini şi mi-au smuls ochii cu un cuţit, în faţa soţiei şi copiilor mei", a declarat Ghulam, de pe patul de spital.

"A fost foarte dureros şi deodată, lumea a devenit întunecată", a adăugat el, fără a preciza motivele acestei agresiuni, poate de teama unor represalii.

"Talibanii i-au smuls ochii acestui biet fermier pe care l-au acuzat pe nedrept că spionează în favoarea forţelor internaţionale şi a Guvernului", a declarat el.

"Din nefericire, nu este pentru prima dată când talibanii masacrează persoane nevinovate acuzate de spionaj", a adăugat el.

La rândul său, un purtător de cuvânt al talibanilor, Yusuf Ahmadi, a negat orice implicare a grupului său în acest incident
Mediafax

×
Subiecte în articol: lumea