x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun „Ţara Minunilor” de sub ape. Vezi imagini fascinante ale celei mai lungi peşteri subacvatice din lume!

„Ţara Minunilor” de sub ape. Vezi imagini fascinante ale celei mai lungi peşteri subacvatice din lume!

28 Iun 2011   •   10:43
„Ţara Minunilor” de sub ape. Vezi imagini fascinante ale celei mai lungi peşteri subacvatice din lume!

Multi ar putea afirma ca imaginile de mai sus reprezinta ca o scenografie iscusita de la Hollywood, insa ele au fost imortalizate de o echipa de scufundatori profesionisti in cea mai lunga pestera subacvatica din lume. Pestera Orda din vestul regiunii Ural se intinde pe aproape 5km, prin canale naturale create de apa asa de limpede, incat scufundatorii pot vedea la peste 45m in fata.

Echipa oamenilor de stiinta, condusa de fotograful si jurnalistul rus Victor Lyagushkin, a explorat tunelel pesterii timp de sase luni, scufundandu-se in apa care de cele mai multe ori nu depaseste 0° C. "Aceasta pestera este unica - este o adevarata minune a naturii. Dar daca vrei sa vezi pestera Orda, trebuie sa fii un scufundator experimentat. Asta inseamna cativa ani de antrenament dur si mult echipament scump si foarte greu. De aceea am decis sa aratam imaginile lumii intregi", a declarat Lyagushkin., citat de Daily Mail.

Pentru a realiza fascinantul reportaj, echipa de scufundatori a trebuit sa ia in calcul faptul ca locu este extrem de fragil, tavanul pesterii riscand sa fie afectat din cauza bulelor de aer. Ei au construit un “horn' subacvatic, pentru ca bulele de aer pe cae il expirau sa ajunga la suprafata pesterii.
Cu aceasta ocazie, scufundatorii au dat o mana de ajutor si oamenilor de stiinta, care, desi sunt extrem de interesati de acest loc, nu pot avea acces la el. Echipa de fotografi a colectat mostre de apa si roca pentru a putea fi testate de cercetatori. (foto: dailymail.co.uk)

×