x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Terorişti europeni antrenaţi în taberele teroriştilor din Pakistan

Terorişti europeni antrenaţi în taberele teroriştilor din Pakistan

de Veronica Micu    |    23 Iun 2008   •   00:00
Terorişti europeni antrenaţi în taberele teroriştilor din Pakistan

12:50 • SRI a anunţat că nu are cunoştinţă de participarea unor cetăţeni români la antrenamente în taberele teroriste în Pakistan. Declaraţia vine ca răspuns în urma afirmaţiei ABC News, conform căreia Al-Qaeda antrenează în Pakistan zeci de europeni, inclusiv din România, pentru a deveni terorişti.

SRI a anunţat că nu are cunoştinţă de participarea unor cetăţeni români la antrenamente în taberele teroriste în Pakistan. Declaraţia vine ca răspuns în urma afirmaţiei ABC News, conform căreia Al-Qaeda antrenează în Pakistan zeci de europeni, inclusiv din România, pentru a deveni terorişti.


RECRUTĂRI. Surse din serviciile secrete se tem că regiunile aflate la graniţa dintre Pakistan şi Afganistan au devenit, în ultimii ani, importante zone pentru recrutarea şi antrenarea teroriştilor. Fenomenul ar putea declanşa inceputul unui nou tip de terorism afiliat Al-Qaeda, iar oficialii americani deţin informaţii că teroriştii provin din ţări precum Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Germania, Estonia şi România, fiind antrenaţi pentru a comite atentate în Europa şi Statele Unite. Conform lui Mike McConnell, directorul serviciilor de informaţii americane, se recrutează agenţi terorişti din Europa datorită aspectului caucazian, care îi face mai greu de identificat, şi facilităţii cu care pot trece graniţele pe teritoriul european şi în Statele Unite. După lansarea acestei informaţii în media, SRI a promis că va verifica dacă există elemente care să susţină că persoanele antrenate în tabere teroriste provin din România. Marius Bercaru, purtător de cuvant al SRI, a afirmat că "deocamdată nu sunt destule informaţii pentru a furniza un punct de vedere". După investigaţii, reprezentantii Serviciului Român de Informaţii au declarat că instituţia nu deţine nici un fel de elemente privind prezenţa unor cetăţeni români în Pakistan. În comunicatul SRI se menţionează că "niciun serviciu de informaţii partener cu care instituţia întreţine relaţii de cooperare nu a informat asupra unei astfel de participări".

×
Subiecte în articol: magazin