x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Terra Eco / Liderii care ne poluează

Terra Eco / Liderii care ne poluează

de Irina Cristea    |    03 Mar 2009   •   00:00

Politicienii dăunează grav mediului, deplasările lor externe contribuind consistent la sporirea emisiilor de dioxid de carbon şi la poluarea planetei.



Potrivit unei estimări a unei reviste cu profil ecologic, premierul britanic, Gordon Brown, a produs prin deplasările sale cu avionul din anul 2008 cele mai multe emisii de dioxid de carbon – peste 8.400 de tone. Pe locul al doilea se situează cancelarul german, Angela Merkel, cu 7.400 de tone, urmată îndeaproape de preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, cu 7.100 de tone. Cel mai "nepoluant" lider politic este premierul Spaniei, Jose Luis Rodriguez Zapatero, ale cărui deplasări au generat 6.700 de tone de dioxid de carbon.

ÎN FUNCŢIE DE AVION

Potrivit Terra Eco, bilanţul emisiilor de dioxid de carbon depinde în mare măsură de tipul de aeronavă folosit. Cu cât avionul este mai voluminos şi mai vechi, cu atât nivelul emisiilor de CO2 este mai mare. Datorită folosirii unei aeronave de tip A319, bilanţul emisiilor de CO2 al aparatului preşedintelui francez este mai mic decât al oficialilor britanici sau germani.

Cu toate acestea, "nu se pune problema de a uita că exerciţiul puterii constă în deplasări, inclusiv pentru a răspândi mesajul ecologic", explică editorii revistei.

×
Subiecte în articol: magazin