x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Testele ADN dezvăluie că Hitler are origini evreieşti şi africane

Testele ADN dezvăluie că Hitler are origini evreieşti şi africane

24 Aug 2010   •   00:00

Eşantioane prelevate de la rudele Fuhrer-ului arată că acesta este legat, biologic, de "rasele inferioare" pe care a căutat să le extermine, relatează Daily Mail.



Jurnalistul Jean-Paul Mulders şi istoricul Marc Vermeeren au apelat la ADN pentru a depista 39 din rudele Fuhrer-ului la începutul acestui an, printre care şi un văr, fermierul austriac Norbert H.

O revistă belgiană, care susţine că ADN-ul a fost testat în condiţii stricte de laborator, a relatat că eşantioanele de salivă prelevate de la aceşti oameni sugerează că Hitler a avut strămoşi de care cu siguranţă nu i-ar fi păsat.

Eşantioanele conţineau un cromozom numit Haplopgroup E1b1b, rar în Germania şi Europa de Vest, dar întâlnit cel mai frecvent "la berberii din Maroc, din Algeria, Libia şi Tunisia, precum şi printre evreii sefarzi şi aşkenazi", după cum precizează Vermeeren.

Nu este de altfel prima dată când istoricii sugerează că Hitler ar fi fost de origine evreiască, scrie Daily Mail, citat de Agerpres.

Se crede că tatăl său, Alois, ar fi fost copilul nelegitim al unei servitoare numite Maria Schickelgruber şi a unui tânăr de 19 de ani, un evreu pe nume Frankenberger, cea ce l-ar fi făcut pe omul care a inspirat Holocaustul pe un sfert evreu.

Relatările susţin că nepotul lui Hitler, Patrick, ar fi încercat să îşi şantajeze unchiul pe tema descendenţei lui Alois Hitler.

Hitler i-a cerut însă avocatului său, Hans Frank, să investigheze aceste alegaţii şi chiar înainte de începerea celui de-al Doilea Război Mondial a anunţat că acestea au fost "fără niciun fundament".

×
Subiecte în articol: lumea