x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Tom Hanks cauta Codul lui Da Vinci

Tom Hanks cauta Codul lui Da Vinci

de Sebastian S. Eduard    |    19 Mai 2006   •   00:00
Tom Hanks cauta Codul lui Da Vinci

Cel mai asteptat film al anului este acum in cinematografe

Din sumar: Telecomanda / Hernia salveaza Romania / Star News / Tudorel Stoica Carpe Diem! / Angel-A / Mileniul romanesc / Take That din nou impreuna / Proiect Da Vinci / Adriana Avram / Sex cu burta plina / Longevitate / Halle Berry si stafiile Obsedate de toale / Livia Taloi pleaca in Grecia
COVER STORY
Cel mai asteptat film al anului este acum in cinematografe

Lansarea filmului, ecranizare a best-seller-ului cu acelasi titlu semnat Dan Brown, are loc simultan in peste 80 de state.

Un roman vandut in peste 40 de milioane de exemplare in lumea intreaga, o distributie de exceptie din care fac parte Tom Hanks, Jean Reno, Audrey Tautou, Alfred Molina, Paul Bettany si Ian McKellen, o campanie de marketing bine pusa la punct - din care nu au lipsit nici scandalurile - , dar si pozitia critica a Bisericii fac din acest film evenimentul cinematografic al anului 2006 in Romania, dar si pretutindeni pe glob. Desigur, aproape nimeni nu crede ca filmul "Codul lui Da Vinci" va obtine vreun premiu Oscar, insa ceea ce se asteapta de la aceasta productie este profitul - multe milioane de dolari.

SUBIECT. Codul lui Da Vinci - filmul este o investigatie a unei crime cutremuratoare, pe cale sa dezvaluie cel mai mare secret din istoria omenirii. Faimosul semiolog, profesorul Robert Langdon (Tom Hanks), este chemat intr-o noapte la Muzeul Luvru, unde un custode a fost ucis, lasand in urma sa o urma misterioasa, plina de simboluri si indicii. Fiind in joc propria supravietuire, Langdon, ajutat de agenta de politie, criptolog de profesie, Sophie Neveu (Audrey Tautou), descopera o serie de secrete extraordinare care sunt ascunse in operele lui Leonardo da Vinci, toate conducand la o societate dedicata pazirii unui secret stravechi, ramas ascuns timp de 2.000 de ani. Cei doi pornesc intr-o cursa prin Paris, Londra si Scotia, aduna indicii, incearcand cu disperare sa sparga codul si sa descopere secretele care vor zgudui chiar temelia omenirii.

SCANDALURI. Organizatia catolica Opus Dei si alte grupari religioase au lansat in aceste zile o noua ofensiva impotriva romanului lui Dan Brown, cu cateva zile inainte de lansarea adaptarii cinematografice a acestuia. Opus Dei, descrisa in roman ca fiind o organizatie secreta ai carei membri fara scrupule sunt gata sa ucida pentru a apara imaginea biblica a lui Iisus, condamna romanul. Biserica ortodoxa din Grecia a protestat si ea, ca si catolicii irlandezi, care au declansat o campanie publica. In fine, cardinalul Scotiei a spus despre carte ca este "o fictiune, ca si Superman".

"In Jurnalul National de sambata puteti citi un interviu in exclusivitate cu Tom Hanks, interpretul rolului principal din "Codul lui Da Vinci"
×
Subiecte în articol: Tom Hanks