x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Tortul nunţii regale, plin de simboluri, la cerinţa miresei

Tortul nunţii regale, plin de simboluri, la cerinţa miresei

29 Apr 2011   •   18:23
Tortul nunţii regale, plin de simboluri, la cerinţa miresei

După ceremonia religioasă, Kate şi William au tăiat prima felie din tortul impresionant care a fost creat special pentru evenimentul anului în Marea Britanie. Tortul este compus din 17 torturi individuale de fructe, dintre care 12 formează baza, având în total opt etaje, scrie belfasttelegraph.co.uk. Impresionantul articol de cofetărie este decorat cu frişcă şi glazură albă, având 900 de flori din glazură albă, 17 tipuri de frunze şi, în vârf, o coroniţă de lăcrămioare, tot din glazură.

Potrivit Fionei Cairns, care a creat impresionantul tort, “proiectul” a fost epuizant, necesitând cinci săptămâni de lucru care au testat la maxim îndemânarea întregii echipe implicate în crearea lui. “Sala de recpţie are tavan înalt, fiind o cameră impunătoare, aşa că am vrut ca tortul să aibă prezenţă, dar să nu fie impozant. Cred că am reuşit”, a spus Cairns, adăugând că ctuala ducesă de Cambridge nu a vrut ca tortul să fie de de doi metri, înalt şi subţire.

Decoraţiunile tortului au fost atent compuse, reproducând până şi elemente din structura arhitecturală a camerei palatului, modelul ghirlandelor de pe pereţi fiind recompus pe al patrulea etaj. Totodată, Catherine i-a dat instrucţiuni precise Fionei Cairns privind includerea a 17 fforme de flori şi plante în decorarea prăjiturii, simbolistica lor fiind tradusă prin “limbajul florilor”. Dintre acestea nu au lipsit cele patru simboluri ale naţunilor Marii Britanii: trandafirul englez, ciulinul scoţian, narcisa Ţării Galilor şi trifoiul irlandez, care, de altfel, s-au putut regăsi şi pe dantela rochiei de mireasă a lui Kate. Iată simbolistica tortului servit la nunta regală.

Trandafirul (alb) – simbol al Angliei

Narcisa – simbol naţional al Ţării Galilor

Trifoiul – simbol naţional al Irlandei

Ciulinul – simbol naţional al Scoţiei

Ghindele şi frunzele de stejar – tărie, putere

Mirt - dragoste

Iederă  - căsătorie

Lăcrămioare - modestie

Trandafir de nuntă – fericire, dragoste

Sweet William – denumirea populară engleză pentru garofiţă de grădină

Caprifoi – legătura dragostei

Flori de măr - noroc

Clopoţei – protecţie şi dorinţe împlinite

Iasomie albă - bunăvoinţă

Margarete albe – inocenşă şi frumuseţe

Floare de portocal - căsătorie

Lavandă – devotament, succes şi noroc

×