x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Toyota ar putea produce cu un milion de autovehicule mai puţin

Toyota ar putea produce cu un milion de autovehicule mai puţin

de Ovidiu Ciutescu    |    15 Dec 2008   •   00:00
Toyota ar putea produce cu un milion de autovehicule mai puţin

Toyota Motor Corp îşi va reduce substanţial previziunile referitoare la vânzările din 2009 cu cel puţin un milion de vehicule şi va prezenta planuri de reducere a costurilor deoarece criza financiară a afectat semnificativ industria auto, informează Agerpres.



Încetinirea economiei mondiale şi criza creditelor au dus la scăderea încrederii consumatorilor, forţând marii producători auto, precum Fiat şi Ford, să-şi reducă în scădere producţia şi prognozele pentru 2009. Toyota va anunţa, în 22 decembrie, revizuirea estimărilor referitoare la vânzările din 2009. În august, compania japoneză şi-a redus previziunile, înainte ca scăderea cererii de maşini să afecteze veniturile marilor producători auto.

“Credem că reduceri suplimentare ale producţiei sunt inevitabile şi că producătorii auto japonezi ar trebui să se pregătească pentru o diminuare semnificativă a cererii”, a declarat Kohei Takahashi, analist la JPMorgan. Mass-media din Japonia au estimat că vânzările Toyota pe plan mondial se vor situa între 8 şi 8,7 milioane de unităţi în 2009, în scădere faţă de recordul de 9,37 milioane în 2007, şi la mare distanţă de ultimele estimări ale Toyota, de 9,7 milioane de unităţi.  În primele zece luni ale anului vânzările producătorului japonez, care includ şi companiile Daihatsu Motor Co şi Hino Motors Ltd, au fost de 7,74 milioane de vehicule, în scădere cu 0,9 la sută.

×
Subiecte în articol: lumea