x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Trandafiri de la Moldova

Trandafiri de la Moldova

de Roxana Ioana Ancuta    |    Oana-Maria Baltoc    |    05 Dec 2008   •   00:00

Gabi Firea şi Simona Gherghe cântă muzică populară în scop caritabil



Trandafir de la Moldova/ Te-aş iubi, dar nu ştiu vorba/ Lunca-i luncă, iarba-i verde/ Ce-am iubit nu se mai vede/ Ce-a fost verde s-a uscat/ Ce-am iubit s-a spulberat/ Trandafir moldovenesc/ Te-aş iubi, dar nu-ndrăznesc... Îndrăzniţi totuşi, pentru că Simona Gherghe şi Gabriela Vrânceanu Firea ştiu să cânte şi vor  dovedi acest lucru la 10 decembrie, atunci când vor lansa CD-ul "Trandafiri de la Moldova", la Băneasa Shopping City, album pe care, dealtfel,  îl puteţi cumpăra la 11 decembrie, împreună cu revista Felicia la un preţ mai mult decât convenabil.

DONAŢIE. Vedetele Antenei 1 au intrat în studioul de înregistrări al lui Ovidiu Komornik în dorinţa de a ajuta femeile care nu îşi pot permite să viziteze un cabinet ginecologic pentru a-şi face un test Papanicolau. "Banii strânşi din vânzarea revistei Felicia împreună cu CD-ul vor fi donaţi fundaţiei «Mereu Aproape», şi aceasta va alege femeile care doresc să-şi facă această analiză. Să nu uităm, într-o clinică privată un astfel de test costă în jur de 1 milion de lei vechi şi nu sunt multe femeile care pot rupe de la gura copiilor o astfel de sumă. Ne-am sfătuit şi ne-am gândit cum să atragem cât mai mulţi oameni în proiectul nostru caritabil. Sperăm că vom reuşi exploatând un hobby despre care lumea nu ştie foarte multe lucruri. Până acum noi am cântat mai mult accidental, pe la teledoanele Antenei 1 sau în cadrul unor petreceri private, cum a fost nunta Adelinei cu Cristi Chivu, unde am cântat împreună cu Simona "Trandafir de la Moldova", dar pe versuri adaptate de noi”, ne-a declarat Gabi Firea. Cele două vedete cântăreţe s-au alăturat şi teledonului "Mereu Aproape", difuzat de Antena 1 la 5 decembrie, unde au interpretat o melodie de pe album. Şi dumneavoastră puteţi ajuta cinci copii care au nevoie urgent de operaţii sau tramente medicale în străinătate apelând în reţeaua ROMTELECOM 0900.900.140 (10 EUR); 0900.900.143 (3 EUR); 0900.900.146 (6 EUR); sau pe mobil (prin sms): ORANGE – 877 (2 EUR); VODAFONE – 877 (2 EUR); COSMOTE – 877 (2 EUR).

PASIONATE DE MUZICĂ. Gabriela Vrânceanu Firea a avut ideea de a scoate un album anul trecut, iar Simona Gherghe a fost persoana potrivită la locul potrivit: "Am ales-o pe Simona pentru că nu e un concurs de tipul «care se scălămbăie mai bine». Chiar a trebuit să cântăm. N-am luat lecţii de canto în acest scop, dar eu am făcut opt ani de cor", spune Gabi. Simona a cântat muzică folk în liceu şi ori de câte ori îl ascultă pe Bob Dylan iese la iveală latura ei hippie. "Admir mulţi interpreţi de folk şi de la noi, doar am crescut cu melodiile Cenaclului Flacăra pe care le cântam într-un cenaclu de la Iaşi." De această dată au cântat muzică populară moldovenească şi colinde, că tot bat Sărbătorile la uşă. Gabi vine din ţinutul Bacăului, iar Simona din dulcele Târg al Ieşilor, aşa că poate le-o mai întrece cineva la chiuituri, dar la horit nu le dovedeşte nimeni. Ne-au convins pe noi la şedinţa foto, unde am ascultat cele 12 piese de pe album şi am sfârşit dansând cu foc în mijlocul studioului. Pentru că melodiile au fost alese în aşa fel încât să le pice bine tuturor, după cum ne-a asigurat Gabi: "Chiar dacă este muzică moldovenească, noi ne adresăm tuturor românilor, fie că sunt ardeleni, munteni, olteni… Iar ca o surpriză de Sărbători am inclus pe album şi două colinde, «O, ce veste minunată» şi «Florile dalbe». Piesele populare le-am ales împreună cu Simona, inspirate de Laura Lavric, Sofia Vicoveanca, Mioara Velicu, Angela Moldovan, cărora le-am şi mulţumit în scris pe CD. Acum, publicul va decide dacă ne pricepem la cântat. Ovidiu Komornik, de la casa de discuri Ovo Music, spune că nu am făcut greşeli flagrante. Nu am falsat, am repetat fiecare piesă. E clar că nu ne este ruşine cu acest produs. Şi îi mulţumim şi domnului Emanuel Gheorge, pentru că el este cel care a asigurat orchestraţia." Nu vă mai spunem decât să nu rataţi CD-ul, care a fost scos în 100.000 de exemplare. O să vă distraţi şi o să faceţi şi o faptă bună. Ofertă mai tentantă cu greu o să găsiţi. 

×
Subiecte în articol: simona cover story