x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Ucraina - Promisiuni de la Kazfosfat

Ucraina - Promisiuni de la Kazfosfat

de Corina Andriuta    |    19 Iul 2007   •   00:00
Ucraina  -  Promisiuni de la Kazfosfat

Kazfosfat, intenţionează să cureţe resturile de fosfor şi pămăntul poluat de pe teritoriul reginii Lvov, loc unde s-a produs tragicul accident feroviar din 16 iulie, susţine lenta.ru.

Kazfosfat, intenţionează să cureţe resturile de fosfor şi pămăntul poluat de pe teritoriul reginii Lvov, loc unde s-a produs tragicul accident feroviar din 16 iulie, susţine lenta.ru.

MASURI. "Firma kazahă care livra fosfor va lua toate rămăşiţele inclusiv pămăntul poluat in Kazahstan, pentru o prelucrare ulterioară" a comunicat Kasfosfat prin intermediul agentiei de presă din Lvov. Luni, 16 iulie, un tren care transporta fosfor din Kazahstan in Polonia a deraiat şi răsturnăndu-se 15 vagoane. Scurgerea de fosfor dintr-o cisternă a provocat aprinderea instantanee a celorlalte cisterne. In urma acestui accident, 11 mii de locuitori au intrat in aria de poluare cu fosfor. Joi se aflau in evidenţa autorităţilor locale 81 de oameni care au solicitat ajutor medical, printre aceştia aflăndu-se 25 copii şi 25 de lucători ai serviciului medical de urgenţă. In spitalele din regiunea Lvov a fost creată o rezervă de 500 de paturi pentru oamenii care vor solicita ajutor medical sau care au avut de suferit din urma accidentului. In urma analizelor efectuate de specialişti s-a ajuns la concluzia că in locul accidentului concentraţia de fosfor in apă şi sol nu depăşeşte limita permisă. Cu toate acestea surse din guvernul Ucrainei susţin că nivelul fosforului depăşeşte de 23 de ori limita admisă. Autorităţile ucrainiene au stabilit un termen de 10 zile pentru ca reprezentanţii Kazfosfat să ridice vagoanele deraiate şi să ecologizeze zona calamitată.

×
Subiecte în articol: magazin