x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Un belgian a bătut recordul mondial de pregătit cartofi prăjiţi

Un belgian a bătut recordul mondial de pregătit cartofi prăjiţi

07 Sep 2010   •   00:00

Patronul unui fast-food belgian a doborât luni noapte recordul mondial pentru cea mai îndelungată şedinţă de pregătit cartofi prăjiţi. Belgianul a prăjit cartofi timp de 83 de ore, fără să doarmă deloc în acest interval de timp, depăşind cu 11 ore recordul anterior, conform AFP, citat de Agerpres.



Chris Verschueren, 53 de ani, a început să prăjească cartofi vineri dimineaţă, în fast-foodul său din Kastel, o localitate flamandă situată la aproximativ 30 de kilometri de Bruxelles.

În total, el a prăjit nu mai puţin de 1.500 de kilograme de cartofi pe care i-a vândut la preţul de 1 euro/cornet. Jumătate dintre încasările rezultate vor fi donate unui spital de copii, iar cealaltă jumătate o va păstra pentru a-şi acoperi cheltuielile cu cartofii.

Tentativa sa de a vinde şi un număr record de cornete cu cartofi prăjiţi, 15.000, a eşuat, însă Chris se declară fericit că a putut să rămână treaz timp de 83 de ore. El avea dreptul de a-şi lua câte 5 minute de pauză pe oră, minute pe care le-a economisit.

"Nu am dormit, dar după 20 de ore de muncă aveam la dispoziţie 100 de minute pentru a face un duş şi a mă destinde puţin", a povestit el.

După ce a reuşit să doboare recordul existent Chris a rămas cu degetele arse, dureri de picioare şi o tendinită destul de serioasă, însă se declară fericit.

Vechiul record era deţinut de un britanic care a prăjit cartofi timp de 72 de ore în 1987.

×
Subiecte în articol: lumea