x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Un copil a murit din cauza dependenţei parinţilor de Internet

Un copil a murit din cauza dependenţei parinţilor de Internet

06 Mar 2010   •   00:00
Un copil a murit din cauza dependenţei parinţilor de Internet

Un cuplu din Coreea de Sud, dependent de internet, şi-a lăsat fiica în vârstă de 3 luni să moară de foame în timp ce îşi “creşteau” online, o fiică virtuală, la un Internet Cafe, potrivit poliţiei coreene, citată de aolnews.com

Cei doi au fost arestaţi şi acuzaţi de abuz şi neglijarea copilului.

Potrivit raportului poliţiei, motivul neglijenţei cuplului coreean este un personaj virtual creat de aceştia, numit "Anima", în popularul joc online Prius Online. Jocul, similar cu Second Life, permite jucătorilor să creeze o altă viaţă într-o lume virtuală, care presupune alegerea unui loc de muncă, interacţiunea cu alţi utilizatori şi îndeplinirea anumitor sarcini, pentru a ajunge la un anumit nivel.

"Ei se concentrau în jocul online să "crească" un caracter virtual, încercând astfel să scape de realitate, lucru care a dus la moartea copilului lor în viaţa reală", au declarat reprezentanţii politiei.

Tânărul de 41 de ani, Yoo-Chul Kim şi soţia lui de 25 de ani, Choi Mi-Sun, s-au întâlnit de asemenea on-line.

Potrivit autorităţilor, cazul scoate în evidenţă o tendinţă în creştere a dependenţei de Internet din Coreea de Sud, Internet Cafe-urile deschise non-stop fiind o Mecca pentru amatorii de jocuri online. Luna trecută, un tânăr de 24 de ani şi-a dat ultima suflare într-un astfel de Internet Cafe, după ce s-a jucat online 86 ore în continuu.

×
Subiecte în articol: lumea