x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Un experiment de hipnoză în masă a luat-o razna la o şcoală din Quebec

Un experiment de hipnoză în masă a luat-o razna la o şcoală din Quebec

19 Iun 2012   •   10:29
Un experiment de hipnoză în masă a luat-o razna la o şcoală din Quebec

Un experiment de hipnoza in masa a luat-o razna, la o scoala privata din Quebec, in momentul in care hipnotizatorul Maxime Nadeau, care bagase in transa cateva zeci de fetite de 12 si 13 ani nu a mai reusit sa le trezeasca.

Maxime Nadeau a fost nevoit sa-si sune maestrul pentru a cere sfaturi despre cum se inverseaza starea in care fetitele intrasera. Una dintre eleve a stat cinci ore in transa, fara sa poata fi trezita.

"A fi in transa inseamna a fi intr-o stare de bine", a incercat sa tempereze situatia, Nadeau, intr-un interviu pentru televiziunea CBC. "Nu m-am speriat, stiam ca o sa iasa din transa odata si-odata".

Totusi, Nadeau nu a reusit sa-si trezeasca elevele hipnotizate decat dupa ce si-a sunat maestrul, pe Richard Whitbread.

"Mi-a spus ca erau doua eleve care stateau cu capul pe pupitru, iar celelalte, desi tineau ochii deschisi, era evident ca nu sunt treze", a povestit Whitbread. Acesta si-a sfatuit elevul sa hipnotizeze din nou fetele deja aflate in transa si sa le trezeasca volosind o voce profunda.

"Nu stiu cum sa descriu senzatia, e ca si cum n-as mai fi acolo", a povestit eleva Émilie Bertrand, pentru CBC. "Pari pierduta in spatiu". Chiar si asa, eleva spune ca experienta a fost una "cool" si ar repeta-o.

Whitbread a motivat efectul puternic al transei induse de Nadeau, afirmand ca acesta a lasat o impresie puternica fetelor fiind "tanar si aratos".

×
Subiecte în articol: hipnoza hipnoza transa