x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Un ghem de păr, lung de 1,20 m, extras din stomacul unei tinere (VIDEO)

Un ghem de păr, lung de 1,20 m, extras din stomacul unei tinere (VIDEO)

27 Iun 2015   •   21:36
Un ghem de păr, lung de 1,20 m, extras din stomacul unei tinere  (VIDEO)

Kavita Kumari, o adolescentă din India, în vârstă de 15 ani, a fost diagnosticată cu o boală rară, sindromul Rapunzel, relatează Foxnews.

Cei care suferă de această afecțiune sunt dependenți de consumul de păr, fie că este vorba de cel propriu, al păpușilor sau al periilor.

Institutul Național al Sănătății din India spune că, cei care consumă păr ajung să acuze dureri abdominale, greață din cauza ghemului de păr care ajunge să blocheze tractul grastro-intestinal. Sindromul este unul extrem de rar, până acum fiind înregistrate numai 40 de cazuri.

Kavita Kumari, care a trebuit să fie supusă unei intervenții chirurgicale, a mâncat păr timp de un an și a început să aibă probleme să înghită până și apă. Chirurgii i-ai extras din stomac un ghem de păr lung de 1,20 m. Medicul care a operat-o a povestit jurnaliștilor că tânăra ajunsese atât subnutrită și slăbită încât nici nu mai putea sta în picioare.

Specialiștii spun că cei care suferă de sindromul Rapunzel sunt în general copii cu tulburări emoționale sau cu handicap mintal.



×
Subiecte în articol: sindromul rapunzel