x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Un italian vrea să facă primii pantofi de aur. Cât va costa o pereche

Un italian vrea să facă primii pantofi de aur. Cât va costa o pereche

28 Mar 2017   •   17:42
Un italian vrea să facă primii pantofi de aur. Cât va costa o pereche

Antonio Vietri s-a lansat într-un pariu puţin nebunesc: să vândă pantofi confecţionaţi cu fire din aur de 24 de carate. Clienţii ţintă: ţările din Golf, relatează AFP.

Mocasini din piele întoarsă, albaştri sau negri, împletiţi cu aur: colecţia pentru bărbaţi "a luat naştere în 2016, după opt luni de studii şi tentative", a declarat acest meşter artizan din Torino. "Sunt primii pantofi din lume cu aur de 24 de carate", a subliniat el. 

Aurul este prezent în mici fâşii şi este aplicat manual. "Particularitatea acestor pantofi este faptul că aurul nu este aplicat, ca un accesoriu sau un nasture. Aurul este parte integrală din încălţăminte şi este cusut odată cu materialul din piele", a spus Antonio Vietri, care va lansa şi o colecţie pentru doamne. 

"Dificultatea a fost de a găsi echilibrul just între rezistenţa aurului şi flexibilitatea pantofului", a precizat el, deoarece scopul este că pantofii să fie în primul rând confortabili. "Dacă sunt prea moi, aurul se îndoaie, dacă sunt prea duri atunci riscă să ne bată". 

Pantofii care necesită 230 grame de aur sunt fiecare piese unice făcuţi pe măsură după o analiză completă a piciorului cu un scaner 3D. Pantofii pot ajunge la preţul de 25.000 de euro pentru colecţia masculină şi la 30.000 pentru linia feminină. 

Preţul cuprinde livrarea... cu elicopterul, iar pantofii vin pe o pernă de mătase într-o cutie lăcuită neagră. 

Există şi o colecţie mai puţin extravagantă începând de la 250 de euro şi una personalizată destinată artiştilor. 

În schimb, colecţia de lux cuprinde mocasini din mătase împodobiţi cu desene aurite şi ornamente din pietre preţioase, perle sau diamante.AGERPRES

×